Hivatalos közlemény Puszta Dávid távozásáról

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém férfi kosárlabdacsapatának hivatalos közleménye Puszta Dávid távozásáról.

A csapat hivatalos oldalán 2015. október 20. napján közölt cikkben az alábbi szövegrészlet jelent meg Puszta Dáviddal kapcsolatban: „..Puszta Dávid a civil életben vállalt kötelezettségei miatt (ideiglenesen?) felhagyott az aktív kosárlabdázással. A kiváló sportoló ugyanakkor nem bontott szerződést a veszprémiekkel, vagyis továbbra is a klub igazoltja”.

Ezzel szemben az igazság az, hogy a játékos sportolóhoz méltatlanul viselkedett. Pontosabban, az egyik bajnoki mérkőzésükön nem került a kezdőötösbe, hogy aztán sms-üzenetben tájékoztassa Mérész Csaba vezetőedzőt, illetve engem, hogy emiatt többet nem jön Veszprémbe. Ezt követően függesztettük fel játékát a csapatunknál.

Tudatában annak, hogy a játékost még élő szerződés kötötte a klubunkhoz, 2015. november 9. napján a Pápai KC-nál aláírt egy átigazolási kérelmet, így félretájékoztatta a pápai klubot és annak vezetőjét, ráadásul mindezt anélkül tette, hogy a Veszprém Kosárlabda Kft.-t értesítette volna.

Ezzel a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Fegyelmi szabályzata alapján kimerítette a Tisztességtelen átigazolási tárgyalás vétséget. Ezért Bodnár Péternél, az MKOSZ főtitkáránál fegyelmi eljárást kezdeményeztem ellene.

Puszta Dávid ezek után írásban felmondta a velünk kötött megállapodását, melyet 2015. november 13. napján, a délutáni órákban elfogadtam, ezzel lehetőséget adtam a Pápai KC-nak, hogy a Metal-Work Bonyhádi KSE elleni találkozón már szerepeltethessék. Hangsúlyozni kívánom: ezt kizárólag a megyei riválisunkkal ápolt jó kapcsolat okán tettem.

Továbbiakban az átigazolási ügyet lezártnak tekintjük, semmilyen követelésünk nincs az átigazoló egyesülettel szemben.