Az év legjobb atlétáit díjazták

A VEDAC-os Pásztor Bence lett az év utánpótlás férfi atlétája, valamint elismerték Fertig Fruzsina és Kéri Bianka 2015-ben elért eredményeit.

A városligeti Műjégpálya Dísztermében, Gála-vacsora keretében kerültek átadásra az Év legjobb atlétáinak és edzőjének; a nemzetközi eseményeken sikeresen szerepelt és az idén országos csúcsot felállított versenyzőknek a szövetség által adományozott díjak.

A december 11-én, szép környezetben, elegáns körülmények között megrendezett gálát a szövetség elnöke, Gyulai Miklós nyitotta meg, aki az év eredményeinek összefoglalása mellett előre tekintett a sportág rövid- és hosszú távú feladataira és örömét fejezte ki, hogy a sikeresen szerepelt atlétákat teljesítményeikhez méltó ünnepi összejövetelen köszöntheti a MASZ, amelyet a szövetség hagyománnyá kíván tenni.

Az eseményen jelen volt Fábián László, a MOB sportigazgatója, aki a szövetség elnökével együtt adta át 2015. év legjobb atlétáinak: Pars Krisztiánnak, Márton Anitának és edzőiknek: Németh Zsoltnak és az Év edzője elismerést is megkapó Eperjesi Lászlónak a díjakat.

A kiemelkedő nemzetközi eredményeket elért felnőttek előtt a korcsoportok legjobbjai is elismerésben részesültek: U23/ Pásztor Bence, edzője Zentai Tibor - Krizsán Xénia, edzői: Szabó Dezső és Bakai József. Junior/Halász Bence, edzői: Németh Zsolt és Németh László - Gyurátz Réka, edzői: Németh Zsolt és Németh László. Ifjúsági/Aranyi Ferenc, edzője Barta Gyula - Tóth Lili Anna, edzője Fazekas Gáspár.

A nemzetközi eredmények elismeréseként a VEDAC részéről díjat vehetett át az utánpótlás Európa-bajnokságon az ötödik helyet megszerző Fertig Fruzsina (kalapácsvetés, edzője Zentai Tibor) és szintén az utánpótlás kontinensviadalon tizenegyedik Kéri Bianka (800 m, edzője Tóthné Stupián Anikó).

A Continent Company SE versenyzőjét, Bácskay Zsófiát a junior Európa-bajnokságon kalapácsvetésben elért hatodik és diszkoszvetésben elért tizenegyedik helyéért díjazták (edzője Bácskay Béla).

Az esztendő kontinentális bajnokságain jó helyezéseket elért és az új országos csúcsokat felállító atléták  köszöntése mellett – konzultálva a hazai szövetséggel - az Európai Atlétikai Szövetség elismerését vehette át az itthoni versenyeken évtizedeken át kiemelkedő versenybírói tevékenységet végző Perlaki József; az EB-kre eredményes versenyzőket felkészítő Eperjesi László és Szabó Dezső; az utánpótlás-nevelés területén szakszerű munkát végző Bakosiné Szenczi Erika. (ML)

Forrás: masz.hu