Első a harmadik ellen

Ismét a védekezés lehet a siker kulcsa; tudják ezt a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém aktívái is, akik január tizenötödikén (péntek, 17 óra), a múlt hetinél koncentráltabb játékkal győznék le a Tehetséges Fiatalok-Budapestet.

Kosárlabdázóink az NB I/B Nyugati-csoport tizedik fordulójában 77-69 arányban múlták felül a Pécsi VSK-Kronosz Kiadót. Az újabb diadal okán jár a dicséret a mieinknek, ugyanakkor nem szabad elhallgatni, hogy az év első fellépésén sok hiba csúszott a produkciójukba. Mindenkiben maradt némi hiányérzet, persze, ez már a múlt, túl sok időt és energiát felesleges fecsérelni rá. - Tudom, nem sikerült maradéktalanul kiszolgálni a szurkolóinkat, én sem azt kaptam, amit vártam, amire előzetesen számítottam, mégis amondó vagyok: év eleji forma ide, vagy oda, a lényeg, hogy két pontot szereztünk. Természetesen már pénteken bizonyítanánk, hogy a legutóbbinál tudunk jobban is „pattogtatni”. Ám nem szeretnék különösebben magyarázkodni, mégiscsak kilenc-egyes mutatóval vezetjük az osztályunkat, ahol jó esélyünk van az alapszakasz első négy helyének egyikére - jegyezte meg Mérész Csaba vezetőedző.


Fotó: Hajráveszprém.hu (archív)

A fővárosiak a zajló sorozatban eddig kétszer kaptak ki (-Metal-Work Bonyhádi KSE 72-60, - Bajai Bácska FKE 76-71), s miután nyolc sikert is számlálnak, a dobogó harmadik fokáról érkeznek hozzánk. A minap a Concordia Motax KC Pápát (75-71) mattolták. Masszív, jó csapatuk van, amely ha kell, egész pályán támad le. Mehmedovic Merim vezetőedző együttesében az ex-veszprémi - a nemrég kézközépcsonttörést szenvedett, de a sérülésből már felépült - Beák Gábor, illetve az irányító Szobi Dániel a kulcsember. A TF-Budapest biztosan meg akarja nehezíteni Kámán Tamásék dolgát, ezért ügyelni kell arra, hogy megfelelő ritmusban tartsák az összecsapást.

- Leendő ellenfelünk mérlege önmagáért beszél, vagyis úgy gondolom: ezért a győzelemért is meg kell majd dolgoznunk - folytatta Mérész-edző. A srácoktól ezúttal összeszedettebb játékot várok. Ha azzal rukkolunk elő, amit tudunk, nem lesz probléma. Fontos, hogy a megbeszéltek szerint kosárlabdázzunk, legyen erő és lendület a teljesítményünkben, működjön a védekezésünk, illetve hogy labdaeladásokra kényszerítsük a vetélytársat, s jó tempóra találjunk.