Páratlan siker

Fennállásának eddigi legjobb eredményével büszkélkedhet a Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület (VUKE) fiú gyermekcsapata.

A Papné Klein Ágnes edző vezette együttes a klub történelme során először került be az országos gyermekbajnokság felsőházába, azaz a legjobb harminchat csapat közé. A nyolc régiót, valamint Budapestet magában foglaló küzdelemsorozat összesen százhúsz társaságot vonultat fel.

A kengurugárdával tavaly elért siker alapján idén az A-csoportban kezdhették meg az alapszakaszt, s ezen tagságukat megőrizve idén is a legjobbak közé kerültek. Ehhez arra volt szükség, hogy régiójuk fordulóiban mindig második helyen végezzenek - legnagyobb ellenfelük a székesfehérvári Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia A-jelű közössége volt. A régiókból nevezett műhelyek létszámától függően lehetett bekerülni a felsőházba, a VUKE térségének esetében ez a két legjobb fiú-, valamint egy lánycsapatot jelentette.

A páratlan sikerben az együttes minden tagja, a szülők és az edző egyaránt nagy szerepet vállalt. Mint megtudtuk: a jövőben hasonló eredmények elérésére törekednek.