Visszatérnének a helyes útra

Izgalmakat hozhat a csúcsformáját idén még kereső HOYA-Pannon Egyetem Veszprém február hatodiki (szombat, 17 óra) fellépése az MTK Törökbálint pályáján, ahol a vendégek gyorsabb és dinamikusabb kosárlabdával operálnának.

A Vetési gimnázium szalagavató bálja miatt elmaradt a mieink múlt heti, a Vasas Akadémia ellen kiírt mérkőzése, de az NB I/B Nyugati-csoport tabelláján nem történt változás: Kámán Tamásék továbbra is elsők. Jól jött a pihenő a tíz-kettes mérleggel élen álló együttesünknek, lévén, januárban nem voltak az igaziak, ráadásul a Metal-Work Bonyhádi KSE otthonában kikaptak (66-64). Legjobbjaink a Tolna megyei városban hagyták kiénekelni a szájukból a sajtot; a nagyszünetig kézben tartották az irányítást, de fordulás után lendületüket vesztették. Végül elbukták az izgalmas, hovatovább már megnyert csatát, amiért leginkább maguknak tehetnek szemrehányást.

A törökbálintiak a minap ellentétes utat jártak be, a Soproni MAFC-NyME katlanjában a padlóról felállva nyertek. A győzelmi-vereség mutatójukat kilenc-négyre módosították, amivel felkapaszkodtak a dobogó legalsó fokára. Az ex-veszprémi Szarvas Gábor edzette, Horváth Kristóf, Jakab Péter és Bihari Máté nevével fémjelzett alakulat odahaza csak a Tehetséges Fiatalok-Budapesttől kapott ki – még az évad elején, a többi hat párharcát hozta. Noha múlt héten megszenvedtek a diadalért, a küzdőszellemükre és harcosságukra alapozva önbizalommal várják a következő kört.


Fotó: Hajráveszprém.hu (archív)

- Csalódottak voltunk a bonyhádi fiaskó után, mert egy már megnyert ütközetet engedtünk ki a kezünkből, de azt az eredményt is helyén kezeljük – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Nem szabad, hogy a vereség miatt összeroppanjunk, lévén, fontos mérkőzések állnak előttünk. Ezzel együtt, egyetértek a kritikákkal, mostanság nem úgy pörgött a gépezetünk, mint tavaly, mintha néha fejben elfáradtunk volna és ezért rossz megoldásokhoz nyúltunk. Hullámvölgyről azonban nem beszélnék. Természetesen próbálunk visszatérni a helyes útra, így nem volt ellenünkre a múlt heti halasztás. Megbeszéltük a problémáinkat, hogy elől és hátul mit kellene tennünk. Mivel erős és jó keretem van, amely előtt nagy célok lebegnek, hiszem, hogy hétvégén a szebbik arcunkat mutatjuk. Egy jó MTK-t szeretnénk két vállra fektetni. Keményen dolgoztunk a napokban, hogy pontosabb legyen a játékunk és negyven percig tartson a koncentrációnk.

Vertetics Ádámék felkészültek az ellenfélből, így ahol jobbak és erősebbek náluk, ott alakítanának ki fölényt. Fontos, hogy már az elején érvényesüljön az akaratuk. Ehhez összeszedett előadás, vagyis fegyelmezett védekezés és pontos támadás-befejezés szükségeltetik. Egyszóval: nagy energiát kell fektetniük a rangadóba.