Dobó érmek Szombathelyen

Két hétvégén mérették meg magukat a dobóatléták a korosztályos országos bajnokságokon, a VEDAC sportolói összesen hét érmet szereztek.

Február 27-én, Szombathelyen rendezték a felnőtt és ifjúsági téli dobó országos bajnokságot, ahol a két korosztályban összesen 214-en álltak dobókörbe. A téli szezont a Riói Olimpia alá rendelő VEDAC-os kalapácsvetők is indultak a bajnokságon, de az idei évi nagy célt szem előtt tartva nem lehetett kiemelkedő veszprémi eredményekre számítani. Felnőtt férfi kalapácsvetésben (7,26 kg) Pásztor Bence harmadikként zárt 67.50 méterrel, női kalapácsvetésben (4 kg) Fertig Fruzsina szintén bronzérmes (61.85) lett, Orbán Éva érvényes kísérlet nélkül zárt.

Az ifjúsági korosztályban 8 versenyszámban 124-en indultak. A VEDAC-os Czeller Gábor Sándor diszkoszvetésben (43.93) és kalapácsvetésben (64.47) is ezüstérmet szerzett.

Március 5-én, szintén Szombathelyen rendezték az újonc, serdülő és junior téli dobó bajnokságot a VEDAC Dobóakadémia atlétáinak részvételével. Serdülő fiú diszkoszvetésben (1 kg) Temesi Márton 46.34 méterrel másodikként zárt, serdülő leány kalapácsvetésben (3 kg) Gombás Petra 48.10 méterrel lett ezüstérmes. Az újoncok között is született egy veszprémi érem, fiú diszkoszvetésben (0,75 kg) Székelyhidi Zalán lett második 30.93 méterrel.

Forrás: atletika.hu