Csapatjátékkal szolgálnának

Remélhetőleg az alapszakasz-diadal után is talál motivációt a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém az NB I/B Nyugati-csoportban, ahol az utolsóelőtti körben, március 25-én (péntek, 19.20 óra) a Pécsi VSK-Kronosz Kiadónál vizitál.

Azt követően, hogy kosárlabdázóink kedden, a Vetési gimnáziumban elbántak a második helyen álló Vasas Akadémiával (94-82), biztossá vált, hogy megnyerik a tizenkét szereplős blokkjuk alapszakaszát. A minden dicséretet megérdemlő mieink zsinórban nyolcadik sikerüket aratták, így jelenleg tizennyolc-kettes győzelmi-vereség mutatóval vezetik a tabellát. Zárójelben: a másodosztályban ilyen mérleggel egy klub rendelkezik, a keleti-első Konecranes-Salgótarjáni KSE. A hétközi fordulóban megőrizték makulátlan hazai indexüket (tizenegy mérkőzés, tizenegy siker) – szinte végig vezetve, megérdemelten nyertek. Az előző játéknapon a – hat diadallal és tizennégy „zakóval” a kilencedik – Mecsek-aljaiak is kitettek magukért: a hatodik Tehetséges Fiatalok-Budapest otthonában jeleskedtek (57-59). Korábban nyertek a Soproni MAFC-NyME pályáján is, odahaza pedig kiütötték a Bajai Bácska FKE-t (93-68) és a hűség városiakat (93-60). A veszprémiek január elején elpáholták őket a megyeszékhelyünkön (77-69), ám az a találkozó aligha kerül be az egyesület históriáskönyvének legszebb fejezetei közé. A hazaiak akkor év eleji formát mutattak, görcsöltek, nem tudták a saját kosárlabdájukat játszani. A langyos összecsapás második félidejében csak huszonhat pontot dobtak – az Antoni Csanád, Bíró Olivér, Demeter Attila és Krnjajski Boris nevével fémjelzett – riválisnak. Az éllovas képtelen volt felpörögni, a hátsó alakzata néha átjáró-házhoz hasonlított. A nézők alig hittek a szemüknek, előfordult, hogy a helyi kedvencek nyolc perc alatt két pontra voltak jók.

- Az egy nem túl magas színvonalú derbi volt, a sportolóink között nem volt megfelelő az összhang, adósak maradtunk a jó játékkal és „csak” a két pontnak örülhettünk – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Viszont ez már történelem, mi pedig a múltbéli dolgokkal nem foglalkozunk, kizárólag előre tekintünk. Kedden gratuláltam a srácoknak az elsőséghez, de szerdától dolgozunk tovább, hogy még jobbak legyünk. A bajnokság első részében elértük a célunkat, de van mit javítani a produkciónkon. Papíron jobbak vagyunk a pécsieknél, ám szó sincs könnyű, kötelező győzelemről: küzdelmes csatára és kemény ellenállásra számítok tőlük. Figyelmeztető, hogy az évadban magasan jegyzett csapatokat is elkaptak. A nyugati-diadal után is megőriznénk az inspirációnkat, vagyis nem hiányozhat belőlünk az elszántság. Azon leszünk, hogy a játék minden szegmensében jobbak legyünk náluk. Fontos, hogy jól összerakott legyen a védekezésünk, mert úgy érvényesülhet az akaratunk, könnyebben kontrollálhatjuk az eseményeket. Ha bátran harcolunk, jó csapatjátékkal szolgálunk, összhangba kerülnek a tanítványaim és lesz ritmusa a kosárlabdánknak, akkor az várhatóan az eredményjelző-táblán is visszaköszön.