Kvótát szerzett a magyar válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott a trieszti olimpiai selejtezőtornán a pénteki negyeddöntő megnyerésével kvótát szerzett a riói ötkarikás játékokra.

A találkozó elején Erdélyi Balázs szerzett vezetést a magyaroknak, de a hasonlóan eredményes folytatás az ellenfél hatékony védekezése miatt ekkor még elmaradt, több gól nem született az első negyedben. A második felvonásban a németek két gólt szereztek, a különbség ennek ellenére nőtt,  Manhercz Krisztián találatának, Varga Dénes büntetőjének, Erdélyi újabb pontos lövésének és Nagy Viktor védéseinek köszönhetően.

A játék képe egy ideig a folytatásban sem változott, a harmadik negyedben Varga Dénes duplázott, a negyedikben viszont sorozatban négyszer volt eredményes a német válogatott. A magyar csapat sokat hibázott támadásban, de némi szerencsével egy gólt megőrzött korábbi tetemes előnyéből, így váratlanul izgalmas hajrát követően egy góllal nyert.


MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Brazíliában a férfiak mellett a belgrádi Eb-n aranyérmes női válogatott is ott lesz az olimpián. A férfiaknál 12, a nőknél 8 csapat vesz részt az ötkarikás játékokon, a csoportok sorsolását vasárnap, a trieszti viadal döntőjét követően rendezik.

A vízilabda az egyetlen csapatsportág, amelyben a magyarok képviseltetik magukat Rióban.

A trieszti torna elődöntőjében a magyar együttes szombaton 19 órakor a francia válogatottal találkozik, amely a pénteki negyeddöntőben ötméteresekkel győzte le a holland csapatot.

Negyeddöntő: Magyarország-Németország 8-7 (1-0, 4-2, 2-1, 1-4)

A magyar csapat gólszerzői: Varga Dé. 3, Manhercz, Erdélyi 2-2, Szivós 1

Korábban közölt pénteki eredmények:
Spanyolország-Kanada 8-7 (2-1, 2-2, 3-0, 1-4)
Franciaország-Hollandia 12-11 (1-3, 2-1, 2-2, 3-2, 4-3) - ötméteresekkel
További eredmény:
Olaszország-Románia 8-7 (2-0, 2-3, 3-3, 1-1)

A további program:
szombat:
az 5-8. helyért:

Németország-Hollandia 16.00
Kanada-Románia 17.30

elődöntő:
Magyarország-Franciaország 19.00
Spanyolország-Olaszország 20.30