Lezárnák a párharcot

A negyeddöntő második csatája következik: a két diadalig tartó rájátszás nyitó körének első felvonásán előnybe került HOYA-Pannon Egyetem Veszprém április 16-án (szombat, 18 óra) jegyet váltana a liga négy legjobb csapata közé.

Múlt héten a másodosztályú kosárlabda-bajnokság felsőházi playoff-jában is elkezdődtek a küzdelmek. Az Oroszlányi SE Lions és a Debreceni EAC idegenben harcolta ki a lépéselőnyt, előbbi a Békési SzSK (63-76), míg utóbbi a Vasas Akadémia otthonában (62-76). Az abszolút alapszakasz-győztes, a Konecranes-Salgótarjáni KSE odahaza múlta felül az MTK Törökbálintot (79-63), miként a mieink is megérdemelten nyertek a Vetési gimnáziumban az Óbudai Kaszások ellen (102-69). Mivel a felek között komoly tudásbeli különbség mutatkozott, mondjuk ki: nem voltak egy súlycsoportban, a - Kámán Tamást kisebb sérülés miatt nélkülöző - nyugati-első hamar döntésre vitte a dolgot. A tartalékos ellenfél csak az eredmény után futott, s mert az egyetemistáknál mindenki beletett valamit a közösbe, képtelenek voltak kontrollálni az eseményeket. A játék minden elemében jobbak voltak Takács Andrásék, emiatt csökkent is az összpontosítás - a második félidőben már nem szakadtak bele az igyekezetbe, nem törték annyira magukat.


Fotó: Hajráveszprém.hu (archív)

- Bizton állíthatom, idén nem a királynék városában mutatott produkció jellemzett bennünket – mondta Nagy Bálint, a vetélytárs szakvezetője. A centereink hiánya miatt nem embert fogtunk, hanem zónáztunk, ám a találkozó elején sok „üres dobást” engedtünk Körtélyesi Gergelyéknek. A támadásaink is akadoztak, míg a másik oldal kivédekezte az egyéni próbálkozásainkat. Nem tudtunk gyorsan játszani, mint ahogy a végén a remélt húsz ponton belül sem maradni. Sajnos a két gárda jelenleg nincs azonos szinten. Ezzel együtt hétvégén megnehezítenénk a rivális dolgát. A nemrég bokasérülést szenvedett Szeleczky István talán pályára lép, miként a múlt heti párharc második negyedében kidőlt Sebők Tamás is.

Az „odavágón” mindenki nagyobb csatára számított, ezért is nehezen hihető, hogy a Kaszások a zajló kiírásban visszatérnek a megyeszékhelyünkre.

- Nem foglalkozunk az első mérkőzés eredményével, vagyis kizárólag a győzelem lebeg a szemünk előtt -  jegyezte meg Mérész Csaba vezetőedző. Legutóbb természetesen rászolgáltunk a sikerre, de az akkor látottak alapján csökkentenénk az eladott labdáink számát és javítanánk a koncentrációnkon. Ha nyernénk és továbbjutnánk, rövid szünetet kaphatnánk, hiszen az elődöntők május elején lesznek. Az általunk tisztelt, különböző problémákkal küzdő óbudaiakon ezúttal sem lesz nyomás, de mi ismét dominálnánk: szigorú védekezéssel semlegesítenénk az akcióikat, s nem engednénk nekik könnyű kosarakat. A lényeg: bárhogy is, de nyerjünk. Ha csapatként dolgozunk, akkor tovább írhatjuk a jó sorozatunkat.