Hét dobogós helyezés a Mecsekben

A Közép-Mecsek területén, Árpádtető közelében rendezte meg a Baranya Megyei Tájékozódási Futó Szövetség az 57. Mecsek Kupa nevű kétnapos, országos rangsoroló versenyt.


Fotók: Mérő Dominika és Gaschler Gábor

A versengés nyárelőt idéző melegben kezdődött. A szombati rajtba vezető több mint két kilométer hosszú, és 150 méter szintemelkedést magában foglaló út megtétele már eleve alaposan kitikkasztotta a résztvevőket, akikre ezután még trükkös, hosszú átmeneteket és további jelentős szintkülönbségeket tartalmazó pályák vártak. Másnapra nagyot fordult az időjárás: a második futam reggelére alig néhány fok, szakadó eső, és dermesztően hideg, viharos szél fogadta a hegyen azokat, akik úgy döntöttek, folytatják a versenyt.

A máskor megszokott, kellemes hétvégi családi piknik hangulat helyett legtöbben a kocsiban ülve várták a rajtidejüket. A teljesítendő pályák jóval „barátságosabbak” voltak ugyan, ám a sáros, csúszós, medvehagymával teljesen benőtt, meredek hegyoldalakon így sem volt egyszerű az összes ellenőrző pont minél gyorsabb megtalálása. A futás tempójából vissza kellett fogni, így is kevesen úszták meg elcsúszás, esés nélkül. A nevezetes Tripammer-fánál berendezett célba egyöntetűen csuromvizesen, sárosan érkeztek be a versenyzők.

Az emlékezetes megmérettetésen többen is részt vettünk az egyesületből, és ezúttal is szép sikereket könyvelhettünk el. A helytálláson túl 7 dobogós helyezés is született.

Eredmények:
F12C: 3. Gaschler Máté
F14B: 3. Angyal Dániel
F45: 3. Vass Tibor
N10D: 1. Gaschler Emma
N35Br: 2. Mérő Edit
N45: 1. Németh Zsoltné
N50: 3. Böröczkyné Makai Anna