Kilenc érem a hétvége mérlege

Korosztályos úszóversenyen vettek részt a hétvégén, Székesfehérváron a Veszprémi Úszó Klub (VÚK) növendékei.

Szombaton, a 8-11 évesek mezőnyében, 19 VÚK-os mérhette össze tudását, az ország minden tájáról érkezett rekord számú versenyzővel: 48 egyesület-560 úszója állt rajtkőre. Remek tapasztalat szerzés volt ez a verseny a legfiatalabb versenyzők számára, akik nagyon ügyesen versenyeztek és kiváló egyéni csúcsokat úsztak. Dicséret illet mindenkit, mert többen megúszták a nyári országos bajnokságok szintidejét és ezzel biztosították helyüket korosztályuk legjobb versenyzői között.


Fotó: Veszprémi Úszó Klub

Ezen a versenynapon 6 VÚK-os érem született:
Aranyérmes: Gombás Médea (50m hát),Hegyháti Zoé (200m vegyes).
4x100m gyorsváltó: Nyiri Villő-Bánó Viktória-Veisz Dóra-Hegyháti Zoé összetételben.
Ezüstérmes: Hegyháti Zoé (100m mell, 100m hát).
Bronzérmes: Veisz Dóra (200m pillangó).
Különdíjban részesültek azok a versenyzők, akik a legtöbb LEN-pontot szerezték valamely versenyszámban. Az egyesület két versenyzője is korosztálya legjobbja lett: Gombás Médea a 2008-ban, míg Hegyháti Zoé, a 2006-ban született lány versenyzők között részesült a Diapolo különdíjában.

Vasárnap, a 12 évesnél idősebb korosztály versenyzői csaptak össze. Itt 45 egyesület, 403 úszója szerepelt, köztük 11 VÚK-os versenyző. Ezen a napon is fantasztikus egyéni csúcsok és remek helyezések születtek: Ezüstérmet nyert Mürkli Márton (1500m gyors). Bronzérmes lett Páll Sebestyén (1500m gyors) és Matyikó Marcell (400m vegyes).