Öt szép helyezéssel tértek haza a tájfutók

Mintegy ötszáz hazai és külföldi nevező részvételével zajlott le a május elsejei hétvégén a 42. Tipo Kupa országos rangsoroló tájékozódási futó verseny.


Perczel-Szabó Barnabás (1.), Bátori Máté Richárd  (2.) (Fotók: Bálint Bence)

A tájfutás egy családi sport, amelyről ezúttal is meggyőződhetett bárki: a megmérettetés - annak komoly sportértékén túl - kifejezetten gyerekbarát jelleget is öltött. A legfiatalabb korosztályokba tartozók többféle, az életkoruknak és képességeiknek megfelelő kategóriát választhattak (szalagozással segített pályán, vagy kísérővel is futhattak), míg a legapróbbak a külön nekik szervezett gyerekversenyen kóstolhattak bele a tájékozódási futás világába. A szervezők az eredményhirdetésen szintén külön gondot fordítottak rájuk: az összes, 10 és 12 éves kategória valamelyikében induló gyereknek apró ajándékkal kedveskedtek.

A kellemes idő, a nem túlságosan meredek hegyoldalak, a jól futható erdő, és a színvonalas rendezés mind-mind hozzájárult a résztvevők elégedettségéhez, amellyel a kétnapos sportrendezvényt zárták.


Török Zoltán (3.) 

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tagjai 5 szép helyezéssel tértek haza a versenyről - ezúttal az utánpótlás korosztályba tartozó fiúk, és edzőjük, Németh Zsoltné jeleskedett az érmek gyűjtésében.

Eredmények:
F10D: 2. Bálint Gergő
F12D: 1. Perczel-Szabó Barnabás, 2. Bátori Máté Richárd
F18A: 3. Török Zoltán
N45: 2. Németh Zsoltné