Mosolygó bringások a viharos Bakonyban

Az idei év is emlékezetes marad a 23. Bakony 200 résztvevõi számára, akiket a reggeli órákban az esõ, utána a szél tépázott a Bakonyban. A mostoha idõjárás ellenére is közel 200 résztvevõje volt a túrának.

A kicsivel több mint kettõszáz elõnevezõ mintegy 10%-a morzsolódott le az idõjárás miatt, ugyanakkor a helyszíni nevezõk egyensúlyozták ezt a számot. Meglepõ módon szinte ugyanannyian teljesítették a 200 kilométeres távot, mint tavaly, pedig akkor az idõjárás jobb és az összlétszám bõven több volt.

Sokan az utolsó pillanatig vártak az indulással és figyelték még a reggeli órákban is az idõjárás várható alakulását, majd ezután döntöttak a részvétel mellett.

A gyerekeknek szervezett vezetett túrára sem érkezett meg a várt résztvevõi létszám, ami az idõjárás alakulása miatt nem is meglepõ. A teljesítõk emlékérmet kaptak, amit büszkén viseltek a célbaérkezés után.

A túrára idén bevezetett újítások szinte egytõl-egyig beváltak: a bõvebb ellátású Kab-hegyi frissítõpont, a kapolcsi házi szörpök a pogácsával, az új útszakasz, ahol minimális volt az autós forgalom és az Óváros téri helyszín az éttermi ebéddel mind pozitív visszhangot kaptak.

"A visszejelzések pozitívak és ezért éri meg csinálni igazán. Nagyon jó érzés volt látni a teljesítõket, hogy annak ellenére is mosolyogtak, hogy szinte összerogyva értek célba.

A túra elõtti napokban volt néhány ideges és aggódó pillanatom, hogy vajon az esõ mossa el vagy a szél fújja el a túrát, de aztán végül konszolidálódott kicsit a helyzet. Aki már többször teljesítette a túrát, a tudja, kicsi a jó idõ valószínûsége, ezért a jövõ évtõl már a "szélsõséges idõjárást" is felvesszük a túra szolgáltatásai közé." - mondta mosolyogva Tóth András, fõszervezõ.

Fotógaléria és teljesítõk listája a bakony200.hu honlapon és a facebook.com/bakony200 oldalon érhetõk el.