Meglehet az első idegenbeli győzelem

A jó formában lévő Dunaferr csapatának otthonából igyekszik elhozni a bajnoki pontokat női kézilabdacsapatunk.

A Kiskunhalas elleni hazai sikert követően egy újabb nehéz idegenbeli megmérettetés vár a Veszprém Barabás KC játékosaira. A dunaújvárosi gárda - veszprémiekhez hasonlóan – hatpontos a bajnokságban, csak jobb gólkülönbségük miatt előzi meg csapatunkat. A legutóbbi fordulóban idegenben győzték le a Hódmezővásárhelyet, tehát jó formában és lendületben van a vendéglátó.

A veszprémi lányok is önbizalommal teli várják a mérkőzést, a Kiskunhalas elleni kilencgólos győzelem remek ajánlólevél a szombati mérkőzéshez. Előbb vagy utóbb ki kell jönnie a lépésnek idegenben is, bátor és koncentrált játékkal meg lehet nyerni ezt az összecsapást.

A betegséghullám még nem csengett le a csapatnál, Koszorús Katalin még mindig lázas, és Alzbeta Pollakova játékára sem számíthat Gyurka János. A többiek harcra készek, de még nincs száz százalékos állapotban Gertsmár Renáta és Földes Viktória sem. A nehézségek ellenére bizakodó a csapat. 

Hiszek a csapatomban

- Sorsdöntő mérkőzés előtt állunk, ha sikerül nyernünk, el tudunk lépni a tabellán a Dunaferrtől, aki otthon rendre jó teljesítményt nyújt, harcias, dinamikus csapat. Jól kell működnie a zárt védekezésünknek, a veszélyes zónában időben kell faultolnunk. Radulovics, Ferling, Balogh és Jókai révén rutinos, gólerős játékosokkal áll fel a Dunaferr, de többet kell cserélniük, ezért gyorsan rájuk kell vinnünk a labdát. Támadásban át kell játszanunk az ellenfél nyitott védekezését, nem szabad kapkodnunk. Hiszek a csapatomban, és bízom benne, hogy a húzóemberek mellé fel tud nőni a többi játékosom is – mondta Gyurka János, a veszprémi csapat mestere.

Kemény mérkőzés vár a lányokra pénteken 18 órakor Dunaújvárosban (Dunaferr Sportcsarnok, Dunaújváros, Eszperantó út 4.) egy rutinos, de verhető csapat ellen.