Acélosodik a keret

Mint arra számítani lehetett: a holt idényben átalakul a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém játékos-kerete; a vezetők „első körben” három kosárlabdázótól köszöntek el – pontosabban irányítottak az U20-as csapathoz –, és a helyükre hárman érkeztek.

A jövőben a klub korosztályos, illetve a helyi felsőfokú oktatási intézmény – országos egyetemi bajnokságban szereplő – gárdáját erősíti a 21 éves Novák Patrik és Kovács Dániel, valamint a náluknál egy esztendővel fiatalabb Herbel Péter. Vagyis a trió tagjai továbbra is az egyesület kötelékéhez tartoznak, ám ősztől nem az NB I/B Nyugati-csoportjában vitézkedő felnőtt-körhöz tartoznak. Az elöljárók ezzel egyidejűleg – eddig – három kiszemeltet „csábítottak” a bakonyi megyeszékhelyre. A 22 éves Blaskovits László neve ismerős lehet az itteni sportbarátoknak, lévén, az öccse már Kámán Tamásék mellett pallérozódik. A hármas-négyes poszton bevethető spíler (198 centi, 104 kiló) a fővárosban kezdett el kosárlabdázni, az Óbudai Kaszások után – tinédzserként – Sopronban, majd a szombathelyi Falco KC-nél „iparkodott”. Velük 2012-ben U18-as bajnoki címet szerzett. Három éve, az Alba Fehérvár színeiben mutatkozott be az élvonalban, míg legutóbb az NB I-es JP-TOP COP Jászberény alkalmazásában állt. Két éve tagja volt az U20-as A-divíziós Eb-n járt válogatottunknak.


Fotó: veszpremkosar.hu

Bonyhádról nyáron ketten teszik át székhelyüket mifelénk. A 29 esztendős Jilling László talán nem szorul különösebb bemutatásra a Vetési gimnázium közönségének, hiszen 2009-től – két szezonon át erősítette – a jogelőd VESC-et. A vajkezű irányító (185 centi, 85 kiló) korábban megfordult az A-csoportos Atomerőmű SE-nél, majd a Bp. Honvédnál, aztán a királynék városából eljőve Tolna-megyébe költözött, ahol a Metal-Work Bonyhádi KSE-vel kétszer lett aranyérmes a másodosztályban. Veszprémben szintén klubtársa lesz a 30 éves Hegedűs Attila, aki nemcsak pontszerzésben, hanem lepattanó-szedésben is jó. A hármas-négyes poszton használható bedobó (196 centi, 95 kiló) egykoron megfordult a Budafoki KK-ban, az Elite Basket Törökbálintban és a Győr-SZOL SZESE-ben.

Mint a HOYA-klubirodán megtudtuk: az augusztus közepén kezdődő felkészülésig további változások várhatók a veszprémieknél, így minden bizonnyal lesz(nek) távozó(k) és érkező(k) is.