Nagyot küzdöttek

Kéri Bianka nagyot hajrázott, Pásztor Bence sérülése ellenére is vállalta a versenyt az Amszterdamban zajló Európa-bajnokságon.

Csütörtök este a döntőbe jutás volt a tét női 800 méteren. Kéri Bianka a harmadik futamban állt rajthoz. Az erős mezőnyben végig kapaszkodnia kellett a VEDAC futójának, de végül még hajrázni is maradt ereje, és ciprusi ellenfelét megelőzve hetedikként ért célba. Az előfutamban elért 2:04.90-es idején sikerült javítania másfél másodpercet, a 2:03.47-es időeredménnyel összesítésben a 23. helyen zárt.

Péntek délután rendezték a férfi kalapácsvetés selejtezőit. Az időjárás nem volt kegyes a sportolókhoz, zuhogó esőben kellett versenyezniük. Pásztor Bence hátsérülése ellenére vállalta a versenyt, és az első selejtező csoportban állt dobókörbe. 70.56 méterrel nyitott, a második kísérlete 70.38 méter lett, majd harmadikra sikerült javítania, és 71.20 méterrel zárt, ami a csoportban a nyolcadik, összesítésben a 17. helyre volt elég.

A VEDAC-ot négy atléta képviselte az idei kontinensviadalon, női kalapácsvetésben Orbán Éva a 18., Fertig Fruzsina a 29. helyen végzett. A fentieknek megfelelően női 800 méteren Kéri Bianka a 23., férfi kalapácsvetésben Pásztor Bence 17. lett.

Az olimpiai kvalifikációs időszak hétfőn zárul, a szintteljesítésre az utolsó lehetőség a Szombathelyi Dobó SE "Last Chance" Esti Dobóversenye 17:30-kor, melyen Orbán Éva megkísérli teljesíteni a 71 méteres kiküldetési szintet.