Összeállt a keret

Az idő előrehaladtával kezd végleges formát ölteni a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém következő évadbeli játékos-kerete, az elöljárók tájékoztatása szerint három kosárlabdázóval – így a közönség-kedvenc Vertetics Ádámmal – nem kötöttek új megállapodást.

Miként arról már hírt adtunk: a jövőben a klub korosztályos, illetve a helyi felsőfokú oktatási intézmény - országos egyetemi bajnokságban szereplő - gárdáját erősíti a 21 éves Novák Patrik és Kovács Dániel, valamint a náluknál egy esztendővel fiatalabb Herbel Péter. Hozzájuk hasonlóan ősztől már nem az NB I/B Nyugati-csoportjában vitézkedő felnőtt-körhöz tartozik a 24 éves Takács András, a főként a négyes poszton használható sportoló 2011. nyarán került a királynék városába. A 37 éves - elsősorban kettes és hármas poszton bevetett - Kováts Viktor immár nem a parketten, remek tripladobóként segíti az egyesületet, hanem új minőségében, technikai vezetőként. A sportköri munkatárs hat évvel ezelőtt érkezett a bakonyi megyeszékhelyre. A harmadik távozó a Zala-megyében élő Vertetics Ádám, aki 2013. őszétől varázsolt mifelénk és az azóta eltelt időben a helyi szurkolókat levette a lábukról. A funkcionáriusok is elégedettek voltak a 29 éves irányító teljesítményével, aki szeretett a Vetési gimnáziumban „pattogtatni”, de a megnövekedett civil teendői mellett nem tudta vállalni, hogy az eddiginél több gyakorláson vegyen részt.

Ugyanakkor a klubtól nem csak távoztak a napokban, hiszen eldőlt, hogy a legutóbb a Konecranes-Salgótarjáni KSE-nél alkalmazott Helmeczi András (195 centi, 95 kiló) a folytatásban a veszprémieket szolgálja. Miután a 26 esztendős, kiváltképp az egyes és a kettes poszton otthonosan mozgó spíler minden bizonnyal az utolsó érkezője a másodosztályú egyesületnek,  Mérész Csaba vezetőedző az augusztus közepén kezdődő felkészüléskor alighanem eme kerettel veselkedhet neki a 2016/2017-es idénynek: Kámán Tamás, Körtélyesi Gergely, Simon László, Oltárczy Máté, Sipos Ádám - a nemrég szerződtetett - Blaskovits László, Jilling László, Hegedűs Attila, Helmeczi András, - illetve az U20-as együttesből - Blaskovits Balázs, Kálló Nándor, Szeifert Zalán, Máyer Máté, Nagy Martin, Naményi Márk és Szűcs Péter.