Bécsi Nikolett újabb Európa kupa érmekkel tért haza

A nyári időszak utolsó Taekwondo nemzetközi versenyén is túl van Nikolett a veszprémi Padányi klub vezetője.

A háromnapos versenyen a Magyar válogatott színeiben indult Niki a Dunántúlról egyedüliként. Az első nap még Vajky Lászlóval együtt a fiatal versenyzők mellett edzőként segítette a nemzeti csapatot. Másnap már versenyzőként erősítette a Magyar Válogatottat.


Bécsi Nikolett az elődöntőben (kék ruhában)

Ez a verseny, mint utolsó megmérettetés levezetése is volt a féléves teljesítmény harcnak, ami kicsit szabadabbá is tette a taktikai munkáját. Vajky László edző az egyik utasításként az ösztönös, reflexszerű munkát kért, ami egy bizonyos technikai szint felett gyors, az ellenfeleknek kiszámíthatatlan, ezért rendkívül hatékony munkát eredményezhet. Ezzel felmérhetővé válik az eddig tanultak hasznosítása, amit jól mutatnak az elért eredmények. A verseny ideje alatt szinte elviselhetetlen kánikula tombolt a csarnokon kívül, ami belül is komoly izzasztást jelentett a versenyzőknek, mivel a légkondicionáló berendezést a verseny kezdetén kapcsolták be és több órás késéssel lehetett érezni a hatását. Ezért, aki a nap elején került versenybe, azoknak komoly megpróbáltatást volt a fekete háttér az óriáskivetítők a lelátók övezte izzó Arénában küzdeni.


Magyar válogatott legeredményesebb edzői

Nikolett is megszenvedte ezt a meleget, de ez várt ellenfeleire is. Legjobban az edzők itták ennek a melegnek a levét, mivel nekik kötelező melegítőben kellett végigülni az egész versenyt, reggeltől, estig.

Nikolett szerencsére, már megszokott módon a legjobbak közé küzdötte magát, ahol a formagyakorlat versenyszámban egy lengyel ellenfelével szemben nyújtott magabiztos, kiváló munkájával szoros pontozással ugyan, de elvesztette a negyeddöntőt, így a harmadik helyen végezve és bronzérmet vehette át a díjátadón. A délutáni küzdelemben már a döntőig jutva egy hazai versenyzővel szemben maradt alul, így az ezüstérmet akasztották a nyakába.


Bécsi Nikolett és Vajky László

Majd harmadnap már a következő versenyszámban az aranyéremért állhatott sorba és léphetett a dobogó legmagasabb fokára.

Az Európa Kupát Nikolett összesítésben három különböző színű éremmel zárt a nyári pihenő előtt.


Bécsi Nikolett arany-, ezüst-, bronzérem

Az összesítések után végül a magyar Taekwondo válogatott, világversenyeken jegyzett, minden idők legjobb eredményét érte el. Zárásként a legeredményesebb csapatnak járó díjat vehette át az öt edző köztük Vajky László.


Magyar Taekwondo válogatott