Bécsi Nikolett kickbox világkupa ezüstérmet szerzett

A közelmúltban rendezték meg Budapesten a XXII. KickBox Világkupát, amelyen Bécsi Nikolett a Veszprémi Thai Boksz SE. versenyzőjeként képviselte klubját.

A három napos verseny, komoly nevezői létszámot hozott (30 ország, 2123 versenyző) a nagyvilágból. Nikolett az utolsó napon lépett tatamira, ekkor mindkét számában eredményes volt. Előbb a döntőig jutva szerzett ezüstérmet, ahol több régebb óta riválisként versenyző ellenfelét is látványos küzdelemben legyőzte.

Majd a következő és egyben a verseny zárószámában, mint a kategóriája legkisebb versenyzőjeként, magasságra is jóval nagyobb ellenfeleivel szemben is sikerült érvényesíteni a tudását. A jól időzített versenyformában látványos lábtechnikával párosult küzdelmi kombinációkat eredményezett, amit a nézők hangos ovációval jutalmaztak. Azonban az elődöntőbe jutásnál Török ellenfele nagy pont hátrányból, szabálytalan technikával kétszer is lerúgta Nikit. A másodiknál csak a kiváló és gyors orvosi segítség hozta rendbe Nikolett combját, amit az ellenfél észre is vett és mindent egy lapra feltéve próbálta Nikit erős letámadásokkal legyőzni. Ezeket Niki rutinosan megkontrázott és végül nyerte a meccset. Majd néhány menet maradt a további orvosi ellátásra és regenerálódásra.

Majd ismét tatamira kellett lépnie ahol hatalmas cseh ellenfelével szemben ismételten, két fejrúgást tudott bevinni és így jól hozta az első harmadot. A második menetben azonban ismét a sérült combjára kapott egy szabálytalan rúgást, ami újabb orvosi ellátást igényelt, azonban itt dönteni kellett, hogy folytassa e a versenyt kockáztatva, egy komolyabb sérülést, vagy a menet vége előtt befejezze a küzdelmet. Vajky László edző az utóbbi mellett döntött, átgondolva Niki következő világversenyeire való felépülésének kockázatát. Ezzel Bécsi Nikolett kiváló versenyzésével, egy ezüstérmet és egy ötödik helyezést hozott Veszprémnek a Magyarországi Kickbox Világkupáról. A nyár végén már, egy nemzetközi edzőtáborral készül az év második felében előirányzott Kickbox és másik sportága a Taekwondo világversenyekre, ami december elejéig folyamatosan lefoglalja a versenyzőt és edzőjét Vajky Lászlót.