Mozdulj Balaton - már a döntő következik

Augusztus 27­én, szombaton, a XII. Mozdulj Balaton Sporttalálkozóval ér véget az idei Mozdulj Balaton szabadidős programsorozat. A szervezők immár hagyományosan Vonyarcvashegyen, a Lido strandon várják a 36 résztvevő strand csapatait, hogy összemérjék egymással az erejüket több sportágban.

A helyi szervezők ebben az évben összesen 37 helyszínen, 17 Veszprém, 4 Zala és 16 Somogy megyei strandon várták a szervezett keretek között sportolni szándékozókat. Balatonfüred, Balatonszemes és Balatonszárszó ezúttal is két­két stranddal vett részt az eseményen, új helyszínként pedig Balatonakarattya kapcsolódott be. A programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportügyekért Felelős Államtitkársága és a települési önkormányzatok támogatásával, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósult meg.

Az idei rendezvény augusztus 27­én, szombaton 9 órától Vonyarcvashegyen, a Lido strandon ér véget. A hagyományos Sporttalálkozón a szervezők reményei szerint minél több strand képviselteti magát egy­egy kispályás foci, strandröplabda és streetball csapattal. Az elért eredmények összesítése alapján az is kiderül, melyik a Balaton legsportosabb települése.

EZ TÖRTÉNT TAVALY
Ismét Ábrahámhegy a legsportosabb balatoni település

Huszonnégy település csapatainak részvételével rendezték meg Vonyarcvashegyen a 2015­-ös Mozdulj Balaton Sporttalálkozót. A nyarat átfogó szabadidős programsorozat zárásaként a résztvevő strandok együttesei mérhették össze egymással az erejüket három sportágban, streetballban, kispályás labdarúgásban és strandröplabdában. Az eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet – az elmúlt évhez hasonlóan ­ Ábrahámhegy érdemelte ki.