Nehezen, de nyert a Veszprém Csurgón

Az első félidőben megizzasztotta a Veszprémet a Csurgó, a folytatásban simán hozta a kötelezőt a címvédő.


Fotó: archív

A Csurgó remek első félidőt produkált, persze ehhez kellett a Veszprém gyengébb teljesítménye is. Egy gólos hazai vezetéssel pihenhettek a felek. Minden bizonnyal nagy fejmosást kaphattak a vendégek a szünetben, ugyanis a második félidő 6 percében már egy gólra a Veszprém vezetett, amely végül öt góllal győzött és őrizte meg veretlenségét a bajnokságban.

Mérkőzéstükör (forrás: handballveszprem.hu)

Xavi Sabaté: Gratulálok a Csurgó csapatának és Sótonyi mesternek. Fantasztikus munkát végeznek, és ez látszott is a mai meccsen, hiszen angyon jól játszottak. Sok szerencsét kívánok nekik a jövőre, biztos vagyok benne, hogy jó szezonjuk lesz. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, és ez be is igazolódott. Jól kezdtük a meccset, jól védekeztünk, amiből könnyű gólokat szereztünk. Ám aztán a Csurgó kapusa nagyon jól védett, és ebből ők szereztek leindítás gólokat, miközben mi támadásban sok hibát vétettünk. A második félidőben sem játszottunk túl jól, de keményen harcoltunk, és ehhez a küzdelemhez gratulálok a fiúknak. Hosszú szezon vár még ránk, amit rotációval kell végigvinnünk, hogy minél inkább elkerüljük a sérüléseket. Különösen gratulálok Marko Koplarnak és Fekete Dávidnak, mivel nagyon jól játszottak a második játékrészben. Továbbá gratulálok a hazai drukkereknek, remek hangulatot varázsoltak.

Lékai Máté: Gratulálok a Csurgónak, mai teljesítményhez és a nemzetközi kupában való továbbjutáshoz. Csurgón mindig is szerették a kézlabdát és nagyon szép lett az új csarnokuk is. Sokat kell még dolgozunk, talán nem mindig nyújtjuk a legjobb teljesítményt, de rajta vagyunk azon az úton, hogy minél előbb a legjobb formába kerüljünk.

Sótonyi László: Mindig öröm számunkra, ha a Veszprém látogat ide. Gratulálok a győzelmükhöz. A második félidőben úgy érzem, felnéztünk az eredményjelzőre és megijedtünk. Sok emberelőnyös helyzetet elhibáztunk, ami a rutintalanságunkat mutatja. De pontosan ilyen meccsekre van szükségünk a fejlődéshez, amely egy ünnep is egyben a mi számunkra. Rengeteget tudtunk tanulni ebből a mai találkozóból. Büszke vagyok a játékosaimra, mindet megtettek, de egy bizonyos idő után kijött a különbség a két csapat között. Szeretnénk majd ismét jól játszani a Vác ellen. Bízom a csapat további fejlődésében. A fiatal csapatunk jól dolgozik, remélem, hogy meglesz az eredménye. Sok sikert kívánok a Veszprémnek.

Balogh Tibor: Nagyon jó mérkőzés volt. Igyekeztünk mindent beleadni, megpróbáltuk megnyerni ezt a meccset, még ha tudtuk is, hogy a világ egyik legjobb csapata ellen játszunk. Nagyon sok fiatal játékosunk van, de úgy érzem jó úton haladunk, hogy elérjük a céljainkat. Az elmúlt hónapokban szerintem egy jó csapa alakult ki Csurgón. Próbáljuk mindig a maximumot kihozni magunkból. Nagyon jó volt ma ilyen hangulatban játszani, élveztük a meccset. Gratulálok a Veszprémnek, sok sikert kívánok nekik.

Csurgói KK - Telekom Veszprém 26:31 (16:15)

Csurgó, vezette: Andorka, Hucker

Csurgó: Balogh Tibor - Varjú Martin, Bojan Radjenovic 4, Jakub Mikita 2, Gafar Hadziomerovic, Aleh Astrashapkin 4/1, Borut Oslak 3, csere: Bartucz László (kapus), Alvaro Rodrigues, Halász Levente 2, Hanusz Egon 2, Iulain Ernest Jereibe 2, Pordán Bálint, Stefan Cavor 7/1, Szkokán Szabolcs
Vezetőedző: Sótonyi László

Veszprém: Mirko Alilovic - Gulyás Péter 4, Marko Kopljar 7, Lékai Máté 3, Renato Sulic 5, Ivan Sliskovic 6, Iváncsik Gergő, csere: Schuch Timuszin, Dragan Gajic 4/3, Ancsin Gábor, Mirsad Terzic, Blaz Blagotinsek 2, Fekete Dávid, Ligetvári Patrik
Vezetőedző: Javier Sabaté

Hétméteresek: 3/2, illetve 3/3
Kiállítások: 4 perc, illetve 8 perc