A Szeged nyerte a rangadót

A MOL-Pick Szeged nagy csatában 26-23-ra legyőzte vendégét, a címvédő Telekom Veszprém csapatát a férfi kézilabda NB I szombati rangadóján.

Az egyformán Bajnokok Ligája-szereplő, az NB I-ben eddig százszázalékos két csapat kora délutáni mérkőzésén a vendégek tartalékosan álltak ki, többek között Gulyás Péter és Iváncsik Gergő sem lépett pályára. Jól kezdtek a hazaiak, az 5. percben már 3-1-re vezettek, a szegedi kapus, José Manuel Sierra és a védelem is remekelt az első szakaszban. Lassan ébredt a címvédő, ám miután sikerült felzárkóznia, ismét iramot váltott a Tisza-parti gárda, amely a 17. percre 9-6-ra húzott el. Sok cserével és időkéréssel tért magához a Veszprém, így sikerült egyenlítenie (10-10). Emberelőnyben büntetőt rontott a Szeged, ám végül minimális előnnyel vonulhatott el pihenőre.


Fotó: hanballveszprem.hu

A második félidő elején újból a hazaiak irányítottak, és visszaállították korábbi előnyüket. A sérüléséből felépült Nagy László beállásával sem lettek hatékonyabbak a veszprémi támadások, negyedórával a vége előtt már 22-18 volt az állás, ráadásul Momir Ilicet kiállították a Veszprémből. Aztán lassan összeállt a jól teljesítő vendégsor, megkezdődött a felzárkózás, az 52. percben 22-21 lett az állás, amikor időt kértek a hazaiak. A kritikus szakaszban Ilic hétméterest hagyott ki, a csereként beállt hazai kapus, Marin Sego pedig továbbra is remekelt.

A záró négy perc 24-21-ről indult, nagyon keményen játszott mindkét oldal, ám a veszprémiek két támadást is kihagytak, így nem volt esélyük a pontszerzésre.

Az örökmérlegben ez volt a 170. mérkőzése a két elitcsapatnak, s 45. alkalommal győzött a Szeged, 9 döntetlen, valamint 116 veszprémi siker mellett.

Az alapszakasz után az első két helyezett oda-visszavágós döntőt vív majd.

Mérkőzéstükör (forás: handballveszprem.hu)

Xavi Sabaté: Először is gratulálok a Szegednek és Pastor mesternek a győzelemhez. Ma a nézők egy nagyon jó és izgalmas mérkőzést láthattak, mint mindig a két csapat között. Óriási volt a hangulat, nagyon nagy élmény volt itt játszani. A második félidőben nagyon sok technikai hibát vétettünk, kb. 8-10 eladott labdánk volt, amely nagyon sok ahhoz, hogy nyerjünk a Szegd ellen. A védekezésünk rendben volt, hiszen a 26 kapott gól elfogadható itt. De a támadásunk nem volt elég. Szomorú vagyok, hiszen nyerni szerettünk volna. De megyünk tovább, még sok meccs van hátra a szezonból. Jól jön a válogatott szünet a sérüléseink miatt. Az október nagyon nehéz hónap volt, nagyon sok idegenbeli meccset játszottunk erős csapatok ellen. Pozitívnak kell lennünk, és harcolni tovább. Köszönjük a szurkolóinknak hogy itt voltak és köszönöm Nagy Lászlónak is, hogy sérülése ellenére vállalta a játékot. Ez is megmutatta, hogy milyen kiváló sportember ő.

Mikler Roland: Ez a hetedik éve, hogy ezt a párharcot átélhetem, amely fantasztikus viadal. Amióta Veszprémben vagyok ez az első vereségünk a Szeged ellen, amelynek nyilván nem örülök, hiszen győzni jöttünk. Ezt a meccset mindenhol jegyzik Európában. Minden elismerésem a Szegedé, nagyon jól játszottak, pedig minket nem egyszerű legyőzni se otthon, se idegenben. Ha nincsenek az eladott labdáink és abból a leindítás gólok, akkor meg lehetett volna a győzelem.

Juan Carlos Pastor: Gratulálok a játékosaimnak, a klubnak és minden szurkolónknak. Nagyon jó kézilabdát láthattak a nézők. Nagyon nehéz a Veszprém ellen nyerni. Fontos volt, hogy végig vezetni tudtunk. Megérdemeltünk a mai két pontot. A meccs elején Palamarsson sok problémát okozott. Több formációt is megpróbáltunk védekezésben, de végül a hatosfalas védekezés lett amelyet választottunk. Fontos ez a győzelem számunkra a 3 éves projektünk miatt is. A fiúk keményen dolgoznak, ezt kell folyatatni. Még csak októberben vagyunk. Rengeteg nehéz meccs vár ránk a szezon végégig. Élvezi kell ezt a győzelmet. Megmutattuk, hogy egy nagyon erős Veszprém ellen is képesek vagyunk győzni. Van kb. 15 csapat Európában, akik ellen nehéz nyerni idegenben. Rengeteget kell még a csapatnak fejlődnie ahhoz, hogy ilyen meccseket idegenben is tudjunk nyerni.

Jose Manuel Sierra: Számomra ez egy nagyon fontos győzelem. Ez csak két pont, de számunkra ez nagyon fontos lesz a jövőben. Szeretnék visszaemlékezni a tavalyi kapustársamra is, mivel vele is igyekeztünk mindnet megtenni a Veszprém elleni győzelemért, akárcsak a mostani társammal.

MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém 26-23 (14-13)