A saját kosárlabdájukra koncentrálnak

Egészséges önbecsüléssel és bizakodva utaznak el a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém aktívái a Duna bal partjára, ahol november 18-án (péntek, 17 óra), a Bajai Bácska FKE vendégeként zsinórban a hatodik diadaluknak örülnének az NB I/B Nyugati-csoportban.

A mieink a sikertelen idényrajtjuk után múlt héten megszerezték az ötödik győzelmüket, így öt-kettes mérleggel az ötödik helyen állnak a tabellán. Kosárlabdázóink legutóbb, egy nem túl magas színvonalú bajnokin az Alba Fehérvár II-t múlták felül (100-63). A sereghajtó ellen erődemonstrációt tartottak a palánkok alatt - erre a hatvannégy lepattanójuk utal -, ilyenformán érvényesült a felek közötti tudásbeli különbség. A jól kezdő hazaiak sikere annak ellenére nem forgott veszélyben, hogy játékosaik temérdek ziccert hagytak ki, ráadásul a fiatalok sok esélyt kaptak. A találkozó legfőbb pozitívuma kétség kívül Nebojsa Pavlovic debütálása volt, a bosnyák erőcsatár huszonhárom ponttal - és jó néhány hasznos, előremutató statisztikai adatot „lobogtatva” - mutatkozott be. A bajaiak jelenleg éppen a székesfehérváriak előtt tizenegyedikek a nyugati országrészben: egy győzelemmel és hat vereséggel. Hosszú István vezetőedző - Mándity Máté, Nagy Dániel, Milos Vukicevic, Pinkovics Bálint és Délity Bence nevével fémjelzett - együttese eddig csak a Soproni MAFC NyME-t tudta két vállra fektetni (77-63), a többi fellépését elvesztette.

- Úgy vélem, hogy az előttünk álló párharcnak nincs egyértelmű esélyese, hiszen egy jól felkészített, erős csapat lesz a riválisunk, ahol a kezdőötösből mindenki képes jó teljesítményre - mondta Mérész Csaba vezetőedző. A kintről jól dobó ellenfelünk remek játékosállománnyal rendelkezik, ezért nehéz dolgunk lesz velük, főként idegenben. Komolyabb üresjáratok nem férnek bele a produkciónkba. Fontos lesz a kulcsembereik semlegesítése, nem szabad hagyni őket érvényesülni. Ezzel együtt elsősorban a saját kosárlabdánkra koncentrálunk. Az újabb sikerhez mindenben javulnunk kell kicsit. Úgy látom, mind jobb passzba kerülünk, mérkőzésről-mérkőzésre lépünk előre - a győzelmek feldobnak bennünket. Szeretnénk csapatként, egységesen és fegyelmezetten kosárlabdázni. Ha jól védekezünk, akkor nyerhetünk. S remélhetőleg a hosszú utazás sem visel meg minket.