Tizennyolc fős magyar válogatott utazik

Az Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott 21 fős bő keretéből 18-an utaztak el pénteken Kolozsvárra, ahol a hétvégén a Kárpát Kupán szerepel az együttes.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a csapat debreceni felkészülése nem volt zavartalan a héten, mivel a játékosok közül többen vírusos megbetegedéssel küzdöttek, küzdenek. Kim Rasmussen szövetségi kapitány eredetileg 17 játékost akart vinni Romániába, ám végül 18 mellett döntött, a bő keretből Kelemen Éva, Orbán Adrienn és Planéta Szimonetta maradt ki.


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

"Kis lépésekkel haladunk előre, de nagyon elégedett vagyok a lányok eddigi munkájával. Ami az Eb-keret kialakítását illeti, egyelőre a Kárpát Kupára és a saját játékunk javítására ügyelünk, vasárnap estétől foglalkozunk majd a jövő hét feladataival" - nyilatkozta a szakember, hozzátéve, hogy Kolozsváron nem az eredmény lesz a fontos. Az utóbbi napokban a védekezést gyakorolta sokat a válogatott, így arra koncentrál majd a hétvégén is.

A négy együttest felvonultató torna szombati elődöntőjében Hollandia B-válogatottjával találkozik majd a magyar gárda, vasárnap pedig a románok A vagy B csapatával játszik a harmadik helyért vagy a fináléban.

A magyar női válogatott Kárpát Kupán szereplő kerete

Kapusok: Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO), Szikora Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: Hornyák Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kovács Anna (Dunaújvárosi KKA)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: Dombi Luca (Mosonmagyaróvár), Kisfaludy Anett (Érd), Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: Klivinyi Kinga (Érd), Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Triscsuk Krisztina (Siófok)
Balszélsők: Erdősi Ildikó (Siófok), Schatzl Nadine (FTC Rail Cargo Hungaria)