Újabb szegedi siker

A MOL-Pick Szeged egy héten belül másodszor is legyőzte a svéd Kristianstad csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, és így pillanatnyilag az előkelő második helyen áll csoportjában.

A két csapat egy hete Svédországban találkozott, akkor 29-21-re nyert Juan Carlos Pastor vezetőedző együttese. Jonas Källman belázasodott, így a svéd légiós nem játszhatott honfitársai ellen.

Az elején felváltva vezettek a csapatok, azonban ahogy összeállt a hazaiak védelme, és a 9. percben 8-5-re elléptek, időt kértek a vendégek. Ezt követően volt egy rövid fellángolásuk a svédeknek, ám negyedóra elteltével 12-7-re elhúzott a Tisza-parti együttes. Sokat cserélt a Kristianstad, mert a védelme nem zárt hatékonyan. A szünetig valamelyest kiengedtek a szegediek, és a végén ők is sok gólt kaptak, így 20-17-tel vonulhattak el pihenőre.

A második félidő elején nem változott a különbség, minden vendéggólra érkezett válasz. Amikor emberelőnybe került a Szeged, akkor több hiba is csúszott a játékba, még büntető is kimaradt, így nem lehetett még jobban elhúzni. Ennek ellenére a hazaiak kézben tartották az összecsapást, amikor kicsit felpörgött a Kristianstad, akkor ők is jobban összpontosítottak.


MTI Fotó:
Kelemen Zoltán Gergely

Az utolsó negyedóra 26-22-ről indult, ám eladott labdák után váratlanul szoros lett a csata, Pastor pedig 26-25-nél időt kért. Emberhátrányban - lehozott kapus helyére érkező mezőnyjátékossal - az egyenlítésért támadtak a vendégek, ám egy rossz passz után szabálytalankodtak az üres kapura dobóval szemben, így újabb kiállítást kaptak, és hétméterest dobhatott a Szeged, amelyet értékesített. Ezt a kritikus szakaszt 2-0-ra nyerte a házigazda.

A hajrá előtt még egyszer próbálták rendezni soraikat a vendégek, hátha pontot szerezhetnek. Azonban a közönség által hajtott Szeged ekkor már nem hibázott, a kapus Marin Sego teljesítménye is javult, és végül sikerült 33-28-ra győzni.

A Tisza-partiak egy hét múlva a szlovén Celjét látják vendégül, és az lesz ebben az esztendőben az utolsó BL-találkozója.

Férfi Bajnokok Ligája, 8. forduló, B csoport:
MOL-Pick Szeged - Kristianstad (svéd) 33-28 (20-17)

Korábban:
Vardar Szkopje (macedón) - Rhein-Neckar Löwen (német) 26-29 (15-15)
vasárnap játsszák:
Kielce (lengyel) - PPD Zagreb (horvát) 18.00
Celje (szlovén) - Meskov Breszt (fehérorosz) 18.30
Az állás: 1. Szkopje 12 pont/8 mérkőzés, 2. Szeged 11/8 (225-207), 3. Rhein-Neckar 11/8 (232-226), 4. Kielce 10/7, 5. Breszt 7/7, 6. Celje 4/7, 7. Kristianstad 3/8, 8. Zagreb 2/7

A csoport:
később:

Schaffhausen (svájci)-Wisla Plock (lengyel) 20.00
szerdán játszották:
Flensburg-Handewitt (német) - THW Kiel (német) 25-26 (13-17)
vasárnap játsszák:
Paris Saint-Germain (francia) - Telekom Veszprém 17.00
Barcelona (spanyol) - Bjerringbro-Silkeborg (dán) 17.30

A csoportgyőztesek a negyeddöntőbe, a 2-6. helyezettek a nyolcaddöntőbe jutnak.