Párizsban is kikapott a Veszprém a PSG-től

A hazai egygólos vereséget követően Párizsban is kikapott a Telekom Veszprém a Paris Saint-Germaintől a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

A Veszprém egy hete saját közönsége előtt 29-28-as vereséget szenvedett a PSG-től, amely ennek az eredménynek is köszönhetően a csoportelsőségért - és a vele járó negyeddöntős helyért - küzd. A magyar bajnok számára a hátralévő fordulókra az maradt a cél, hogy minél előkelőbb pozícióban zárjon, s ezzel a nyolcaddöntőre könnyebb ellenfelet kapjon, továbbjutás esetén pedig a negyeddöntőben otthon játszhassa a visszavágót.

A párizsi mérkőzés első félideje szoros küzdelmet hozott. Eleinte a PSG játszott határozottabban, a Veszprém 2-0-s hátránynál a 6. percben szerezte első gólját. Ezután többször is volt egyenlő az állás, majd a magyar csapat 5-5 után először került előnybe, tíz perccel később pedig két góllal vezetett (8-10). A hazai időkérést követően változott a helyzet, négy gólt kapott a veszprémi együttes, miközben egyet sem lőtt (12-10), s aztán a szünetig - bár volt esély az egyenlítésre - maradt ez a különbség (14-12).


Fotó: EPA/Jeremy Lempin

A második játékrész egy-egy kihagyott hetessel kezdődött, a magyar kapuban az Alilovic helyére beállt Mikler védett bravúrosan, majd a Veszprém három gólt szerezve fordított (14-15). Nem sokkal később ugyanakkor újabb fordulat következett: a PSG sorozatban hatszor talált a kapuba, s egyik párizsi gólra sem érkezett válasz, még úgy se, hogy menet közben Javier Sabaté időkéréssel igyekezett rendezni a sorokat. Ebben a szakaszban a remek hazai védekezés nyomán sok francia leindítást láthatott a közönség, ezeknek köszönhetően többször is öt gól volt a különbség, ami később még tovább is nőtt (24-17). Végül néggyel kapott ki a magyar csapat.

A Veszprém - amely a vereséggel is maradt a negyedik helyen - jövő vasárnap Dániában, a Bjerringbro-Silkeborg vendégeként lép pályára.

Mérkőzéstükör (Forrás: handballveszprem.hu)

Xavi Sabaté: Gratulálok a Párizsnak a megérdemelt győzelemhez. Úgy gondolom, hogy jobbak voltak ma nálunk, különösen a második félidőben. Az első játékrészben jók voltunk védekezésben és különösen támadásban. Meg tudtuk állítani a kedvenc játékukat, nem tudtak ellenünk annyit futni, mint máskor szoktak. A második harminc percet jól kezdtük, Mikler remekül védett. Ezt követően sajnos sok labdát adtunk el beállók megjátszása közben, amiből ők nyolc leindítás gólt szereztek, és megvertek minket. Összességében úgy gondolom, hogy túl sok hibát vétettünk ahhoz, hogy a PSG-t legyőzzük Párizsban. Ettől függetlenül gratulálok a csapatnak a kemény harchoz. Mostantól már a követező meccsre készülünk.

Marko Kopljar: Különös érzésekkel tértem vissza ide, közel két év után. Ahogy az edzőm is mondta, a meccset a második félidőben veszítettük el a sok eladott labdánk miatt. Nem tudtuk megjátszani a beállósainkat, a Párizs megszerezte ezeket a labdákat, majd könnyű gólokat lőtt. Ebben mindenképpen fejlődnünk kell a következő meccsünkig.

Zvonimir Serdarusic: Ez egy nagyon nehéz meccs volt egy kiváló csapat ellen. Thierry Omeyernek volt köszönhető, hogy kétgólos előnyre tettünk szert a félidei szünetre. A második félidőben a különbséget a nagyon jó védekezésünk jelentette. Nagyon örülök a győzelemnek, és várjuk a következő mérkőzést.

Mikkel Hansen: Úgy érzem, ma mindent beleadtunk. Nagyon nehéz legyőzni egy olyan erős csapatot, mint a Veszprém, amely tele van kiváló játékosokkal. Éppen ezért ez egy nagyon érdekes meccs volt. Nagyon jól játszottak az első félidőben, ám a második harminc percben összeállt a védekezésünk, aminek köszönhetően sok leindítás gólt tudtunk szerezni. Most nagyon örülünk ennek a sikernek, de még sok meccs van hátra, készülnünk kell a következő kihívásokra.

Férfi Bajnokok Ligája, A csoport, 8. forduló:
Paris Saint-Germain (francia) - Telekom Veszprém 28-24 (14-12)

később:
Barcelona (spanyol) - Bjerringbro-Silkeborg (dán) 17.30
szombaton játszották:
Schaffhausen (svájci)-Wisla Plock (lengyel) 27-25 (12-14)
szerdán játszották:
Flensburg-Handewitt (német) - THW Kiel (német) 25-26 (13-17)

B csoport:
később:

Kielce (lengyel)-PPD Zagreb (horvát) 18.00
Celje (szlovén)-Meskov Breszt (fehérorosz) 18.30
szombaton játszották:
MOL-Pick Szeged - Kristianstad (svéd) 33-28 (20-17)
Vardar Szkopje (macedón) - Rhein-Neckar Löwen (német) 26-29 (15-15)

A csoportgyőztesek a negyeddöntőbe, a 2-6. helyezettek a nyolcaddöntőbe jutnak.

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook