Fáradtan nem is rossz

Alig másfél nappal a PSG elleni BL összecsapás után önbizalomnövelőként kilenc góllal nyert a Gorenje Velenje ellen a Telekom Veszprém.


Képgaléria a cikk végén

Ahogy az sejthető volt, a nagyok pihenőt kaptak, szó szerint is, hiszen Nagy László sem lépett pályára, Aron Palmarssonnal és az agyrázkódást szenvedő Cristian Ugaldéval egyetemben.

A Velenje a tipikus szlovén kézilabdát játszotta, gyorsak és lendületesek voltak, fürge játékosaik gyakran cselezték a hazaiak védelmét, ám támadásban sokat hibáztak, amikből viszont a veszprémiek tudtak találatokat szerezni. A 13. percig egyik csapat sem tudott ellépni, aztán a Veszprém gyors egymásutánban három gólt is szerzett, majd kihasználva az előnyös helyzetet, a félidőig tovább növelte a differenciát és végül 19:13-mal fordultak a csapatok.

A második játékrész Ilics két büntetőjével indult, aztán a sorminta inkább a vendégeknek kedvezett, kettőt dobtak ők, egyet a hazaiak, így szép lassan a nyolc gólos előny ötre olvadt. A meccs közepi hullámvölgy azonban nem fogott ki a hazaiakon, ötnél közelebb nem engedték az ellenfelet és az utolsó tíz percben pedig végképp eldöntötték a meccset 2-3-2-es lőtt gól sorozattal. A végeredményt Ancsin Gábor állította be, 36:27-re nyertek a gólzáporos meccsen a bakonyiak.

A 32. percben Marko Kopljart kellett lekísérni a pályáról, miután egy ütközés következtében nagyot koppant a feje a padlón. Egy kissé kótyagosnak látszott, de négy perc pihenő után vissza is tért, és gólt is szerzett.

Mérkőzéstükör

Javier Sabaté: Jól játszottunk két nappal a Párizs után. Az első félidőben jól védekeztünk, sok indítást tudtuk belőle lőni. Támadásban egész mérkőzésen sok volt az eladott labda, ezt nem szeretem. Boldog vagyok, mert felkészülés és pihenés nélkül, másfél nappal egy kemény mérkőzés után nem könnyű játszani. Holnaptól kezdjük a felkészülést a Silkeborg elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre.

Dragan Gajic: Nehéz volt játszani egy ilyen kemény mérkőzés után. Nem álltunk teljesen készen főleg érzelmileg, de úgy érzem, jó munkát végeztünk. Klasszikus szlovén játékot játszott a Velenje, gyorsak voltak és sok indítást lőttek.

Borut Plaskan: Az első félidőben nem volt jó a védelmünk, sok labdát vesztettünk támadásban is. A második félidőben jobbak voltunk, de a végjátékban egyértelmű volt a Veszprém győzelme.

Gregor Potocnik: Nehéz bármi jót is mondani. Tudtuk, hogy milyen jó csapat a Veszprém, minden pozícióra van két-három emberük, egyik jobb, mint a másik. Túl sok technikai hibát vétettünk ahhoz, hogy egy ilyen csapat ellen nyerhessünk.

Telekom Veszprém - Gorenje Velenje 36:27 (19:13)

Veszprém, vezette: Tomislav Cindric, Robert Gonzurek (horvátok)

Veszprém: Mirko Alilovic - Chema Rodriguez, Renato Sulic 4, Schuch Timuzsin, Andreas Nilsson 3, Momir Ilic 10/2, Iváncsik Gergő 3, csere: Mikler Roland (kapus), Gulyás Péter, Mirsad Terzic, Ancsin Gábor 4, Dragan Gajic 1, Marko Kopljar 6, Fekete Dávid 1, Lékai Máté 3, Ligetvári Patrik 1
Vezetőedző: Javier Sabate

Velenje: Joze Baznik - Matjaz Brumen 6/1, Nejc Cehte 2, Blaz Klec 5, Rok Ovnicek 3, Vid Levc 4, Niko Medved 2/1, csere: Rok Zaponsek (kapus), Gregor Potocnik 3, Darko Stojnic, Rok Golcar 2, Janez Gams, Mitja Nosan, Kenan Pajt, Tadej Mazej
Vezetőedző: Borut Plaskan

Hétméteresek: 4/2, illetve 2/2
Kiállítások: 2 perc, illetve 2 perc

6

Képgaléria