Győzelemmel zárták az évet a BL-ben

A Telekom Veszprém öt góllal nyert a dán Bjerringbro-Silkeborg otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kilencedik fordulójának vasárnapi játéknapján, ezzel a harmadik helyen áll a csoportjában.

A Veszprémnek azok után, hogy oda-vissza kikapott a Paris Saint-Germaintől, fontos volt, hogy nyerjen Dániában, és ez magabiztos játékkal össze is jött neki. Az előző idényben döntős magyar csapat november 12-én úgy verte a vendég Silkeborgot 30-29-re, hogy a második félidő derekáig biztosan vezetett, ám a hajrát elrontotta. Ezúttal a második félidő közepén volt ok némi izgalomra, de így is magabiztos magyar siker született.

Az elején egy-egy góllal vezetett a dán együttes és a Veszprém is, amely azonban a félidő feléig - elsősorban Mikler Roland nagyszerű védéseinek köszönhetően - négy találattal meglépett (4-8). A 20. percre a különbség ötre nőtt (5-10), de aztán némileg felzárkózott a Bjerringbro-Silkeborg (9-12). A hajrában viszont megint szépen védekezett ki hazai támadásokat a Veszprém, így a 29. percre újra tetemesre, immár hat gólra (9-15) nőtt a különbség, amely meg is maradt a játékrész végéig.

A második félidő vendéggóllal kezdődött - mint később kiderült, ekkor volt a legnagyobb a magyar előny (9-16) -, azután viszont sorozatban háromszor talált a veszprémi kapuba a hazai együttes (12-16). A 45. percben megint megnyugtató volt a magyar csapat vezetése (16-22), majd ismét fordult a kocka: dán időkérés és szűk öt perc alatt öt hazai gól következett (21-22). A veszprémi bizonytalankodásnak Chema vetett véget, aztán Sulic is eredményesnek bizonyult, és csakhamar öt gólra nőtt az előny (22-27), innen pedig már nem volt lehetősége a visszakapaszkodásra Bjerringbro-Silkeborgnak.

A magyar csapat először nyert idegenben a mostani sorozatban. A legeredményesebb veszprémi Momir Ilic volt hét góllal.

A BL februárban folytatódik.

Mérkőzéstükör (forrás: handballveszprem.hu)

Xavi Sabaté: Nagyszerű élmény volt ebben a remek hangulatú arénában játszani, egy nagyon jó csapat ellen. Akárcsak 3-4 héttel ezelőtt, most is keményen készültünk ellenük, hiszen nagyon tiszteljük őket. A győzelmet elsősorban az első félidei játékunknak köszönhetjük, amikor is nagyon jól védekeztünk, és ebből könnyű gólokat szereztünk a leindítások végén. A második játékrészben azonban keményen küzdött a hazai csapat, és feljöttek 21:22-re is, de jól reagáltunk erre, és ismét nagyobb előnyt tudtunk kialakítani a jó védekezésünknek, majd az azt követő futásoknak köszönhetően. Ez nagyon fontos dolog a számunkra. Nagyon örülünk a két pont megszerzésének, gratulálok minden játékosunknak.

Gasper Marguc: Nagyon nehéz félév van mögöttünk, hiszen három ligában is helyt kell állnunk, nagyon sok meccsen vagyunk túl. Lehet, hogy gyűjthettünk volna néhány ponttal többet, de mérkőzésről mérkőzésre koncentrálunk, és örülök, hogy ma sikerült nyernünk. Tudtuk, hogy egyik nagy csapatnak sem volt könnyű dolga itt, éppen ezért nagyon alaposan készültünk erre a találkozóra. Úgy gondolom, hogy jól végrehajtottuk az edzőnk taktikai utasításait, habár való igaz, hogy az első félidőben sokat segített a kapusunk teljesítménye. A második játékrészben a hatról egy gólra felzárkózott a hazai csapat, ám mi tudtunk fordítani a játék képén, és megnyertük a meccset. Örülünk a ma megszerzett két pontnak.

Peter Bredsdorff-Larsen: Gratulálok a Veszprémnek a megérdemelt győzelemhez! Ők egy nagyon jó csapat, tele erős és nagyszerű játékossal. Ahhoz, hogy pontokat szerezzünk az ilyen meccseken, a határaink felett kell teljesítenünk. Az első félidőben a kapusteljesítmény jelentette a különbséget, ráadásul minden lehetőségért keményen meg kellett küzdenünk. A második játékrészben ismét megmutattuk, hogy milyen erősek vagyunk mentálisan, és visszaküzdöttük magunkat 21:22-re. Ám ekkor ismét megmutatta a Veszprém, hogy magasabb szintet képvisel, és a döntő szituációkban jobban teljesített. Összességében örülök a mutatott játéknak, hiszen két meghatározó védőjátékosunk nélkül, egy más védelmi felállásban is ismét bebizonyítottuk, hogy helyünk van az „A” csoportban. Harcolunk tovább, megpróbáljuk megragadni majd a következő lehetőséget a Plock ellen, és küzdünk azért az álmunkért, hogy bejussunk a nyolcaddöntőbe.

Kristian Klitgaard: Úgy gondolom, hogy jól játszottunk az idei Bajnokok Ligája szezon első találkozóin, minden csapat ellen keményen harcoltunk. Az igazán fontos meccseink a Plock és a Schaffhasuen ellen voltak. Örülök az első kilenc meccsen mutatott játékunknak. Az újévben is folytatni fogjuk a küzdelmet a nyolcaddöntőbe jutásért.

férfi Bajnokok Ligája, 9. forduló:
A csoport: Bjerringbro-Silkeborg (dán) - Telekom Veszprém 24-29 (9-15)

Szombaton játszották:
THW Kiel (német)-Wisla Plock (lengyel) 24-24 (15-9)
Barcelona (spanyol) - Paris Saint-Germain (francia) 35-32 (14-14)
A Flensburg-Handewitt (német)-Schaffhausen (svájci) mérkőzést március 8-án rendezik.
Az állás: 1. Barcelona 16 pont/9 mérkőzés, 2. PSG 14/9, 3. Veszprém 10/9, 4. Flensburg 9/8 (204-192), 5. Kiel 9/9 (226-231), 6. Plock 6/9, 7. Silkeborg 4/9, 8. Schaffhausen 2/8

B csoport
később:

Kielce (lengyel)-Vardar Szkopje (macedón) 18.00

szombaton játszották:
MOL-Pick Szeged - Celje (szlovén) 27-22 (15-10)
szerdán játszották:
Kristianstad (svéd)-Meskov Breszt (fehérorosz) 29-29 (15-17)

csütörtökön játszották:
PPD Zagreb (horvát) - Rhein-Neckar Löwen (német) 25-21 (10-15)
Az állás: 1. Szeged 13 pont/9 mérkőzés, 2. Vardar Szkopje 12/8 (247-221), 3. Kielce 12/8 (242-224), 4. Rhein-Neckar Löwen 11/9 (253-251), 5. Meskov Breszt 9/9, 6. Celje 5/9, 7. PPD Zagreb 4/9 (221-240), 8. Kristianstad 4/9 (243-270)

A csoportgyőztesek a negyeddöntőbe, a 2-6. helyezettek a nyolcaddöntőbe jutnak.

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook