Időntúli hetes döntött

A Veszprém döntetlent játszott az időntúli hétméteresből egyenlítő Vardar Szkopjéval a férfi kézilabda SEHA Liga keddi játéknapján.

A kezdődobást Miklós Edit végezte el, aki az alpesi síelők világkupa-sorozatának szombati, Lake Louise-i lesiklófutamán a harmadik helyen zárt.


Képgaléria a cikk végén

A vendégek remekül kezdték a regionális nemzetközi sorozat rangadóját, 6-1-re vezettek, és előnyüket szinte az egész első félidőben megőrizték, a Veszprém csak közvetlenül a szünet előtt tudott egyenlíteni.

A szoros küzdelmet és színvonalas játékot hozó második felvonásban a bajnokságban, a Magyar Kupában és a SEHA Ligában is címvédő veszprémiek átvették a vezetést, ám a hajrában a vendég együttes felzárkózott, s végül a dudaszó után kiharcolta a döntetlent.

Mérkőzéstükör

Javier Sabate: Gratulálok a Vardarnak, nagyon jó jáékosok alkotják a csapatot, nagyon jó edzővel. Remek mérkőzést játszottunk, az első félidőben Angelov hatalmas teljesítményt nyújtott, sokat hibáztunk. Örülök, hogy sikerült fordítani a második félidőben, jól játszott Borbély Ádám, ő nagyon jó kapus lesz. Jól játszottunk támadásban is, nem volt szerencsénk az utolsó percekben, de mindent beleadtunk a fantasztikus szurkolóink segítségével.

Iváncsik Gergő: Gratulálok mindkét csapatnak, nagyon jó mérkőzést látott a közönség. Két olyan csapat meccsét láttuk, akik sorozatos meccseket játszanak, nagyon fáradtak, de mindent beleadnak. Küzdötttünk a végsőkig a vége nem az lett amit szerettük volna.

Raul Gonzalez: Gratulálok a Veszprémnek, mindig nagyon jó érzés itt játszani, az első félidőben jól inditottunk, kapusunk remekül védett, a védéseiből gyors gólokat tudtunk szerezni. Nagyon örülünk a SEHA alapszakasz első helyével.

Sterbik Árpád: Két vesztes meccs után jöttünk Veszpémben, örülök hogy a csapatnak volt ereje ilyen eredményt elérni itt. A mai eredmény reális, az első félidőben jobbak voltunk, a kapusteljesítmények tartották életben a csapatot. A második félidőben jobb volt a Veszpém, de sikerült kiharcolnunk a döntetlent a meccs végén.

Telekom Veszprém - Vardar Szkopje 28:28 (13:13)

Veszprém, vezette: Gubica, Milosevic (horvátok)

Veszprém: Borbély Ádám - Chema Rodriguez 1, Renato Sulic 3, Nagy László 2, Andreas Nilsson 1, Momir Ilic 6, Iváncsik Gergő 5, csere: Marko Kopljar, Gasper Marguc 3, Dragan Gajic 3/3, Lékai Máté 4, Schuch Timuzsin, Mirsad Terzic
Vezetőedző: Javier Sabaté

Skopje: Petre Angelov - Ivan Cupic 2/1, Jorge Maqueda 2, Igor Karacic 3/3, Fereirra Moraes 3, Alexandr Dereven 1, Timur Dibirov 5/1, cs: Strahinja Milic (kapus), Mijajlo Marsenic, Luka Cindric 6, Danill Siskarjev, Vlado Nedanovski, Alex Dujshebaev 1, Vuko Borozan 5
Vezetőedző: Raul González

Hétméteresek: 3/3, illetve 6/5
Kiállítások: 6 perc, illetve 2 perc

6

Képgaléria