Hazai évbúcsúztató következik

Nem jelenthető ki egyértelműen, hogy a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém számára a kötelező diadal kategóriájába tartozna a Soproni MAFC-NyME elleni december kilencediki (péntek, 17 óra) csata, ám ha azt abba a mederbe képesek terelni, amibe szeretnék, akkor nem lehet különösebb gondjuk.

Az NB I/B Nyugati-csoportban - hat-kettes mérleggel - negyedik helyen álló kosárlabdázóink zsinórban hat diadalnál járnak, ezzel szemben a leendő, tízedik pozíciót elfoglaló ellenfelük az előző öt fellépését elvesztette. A vetélytárs a bajnoki nyitányon még két vállra fektette a Metal-Work Bonyhádi KSE-t - majd két hét múlva az Alba Fehérvárt –, de utána hol kisebb, hol nagyobb különbséggel kapott ki. A nyolcadik fordulóban az éllovas Oroszlányi SE Lions győzött az otthonukban (69-92). Meszlényi Róbert vezetőedző - Kovács Benedek, Rátvay Tamás és Berneczei László – nevével fémjelzett csapata tavasszal tizenkilencedik lett a másodosztályban, a zajló szezon elején pedig a középházba jutásról szőttek terveket.

A mieink a legutóbbi körben a Bajai Bácska FKE vendégeként diadalmaskodtak, hosszabbítás után (82-85). Hegedűs Attiláék az első félidőben több szép és ötletes támadást vezettek, egységesebbnek és ütőképesebbnek tűntek. A fordulást követően már nem volt olyan összhang a játékukban, mintha „kényelmesebb fokozatba” kapcsoltak volna. A ritmus- és hatékonyságvesztésük következtében a hazaiak lassacskán lefaragták a hátrányukat. Az izgalmas hajrában is csikorogtak a fogaskerekek, így ha nem is könnyen, de két ponttal gazdagodtak. Ha szabad azzal jönni: a derbit maguknak tették nehézzé.

- Még nem sejtem, hogy a bajnoki szünet jót tett-e nekünk, lévén, előtte remek sorozat építésébe kezdtünk - mondta Mérész Csaba vezetőedző. Egy biztos, pihentebbek vagyunk, azonban remélhetőleg nem estünk ki a játékból. Nem téveszt meg bennünket a Hűség városiak rossz passza és a tabellán elfoglalt helyezése. Ismerjük az erősségeiket és a gyengéiket, a legfontosabb, hogy megvalósítsuk a saját elképzeléseinket. A „leállás” során próbáltunk egy-két dolgon változtatni: az elmúlt napokban azon fáradoztunk, hogy az összecsapáson valamennyi sportolóm a legtöbbet hozza ki magából. Most is a saját kosárlabdánkat szeretnénk játszani, ha végig élesek tudunk maradni, akkor idén méltóképpen búcsúzhatunk el a szurkolóinktól. Ha jól védekezünk, akkor biztos vagyok abban, hogy nem marad el a siker. Hiszen másként nem is tudnánk tapadni az előttünk lévő együttesekre.