Boszniában nyert a Veszprém

A címvédő Telekom Veszprém hat góllal győzött a bosnyák bajnok RK Izvidac otthonában szombaton a férfi kézilabda SEHA Liga alapszakaszában.

A mezőny legeredményesebb játékosa a bajnokságban és a Magyar Kupában is címvédő veszprémiek szlovén jobbszélsője, Gasper Marguc volt 12 góllal.

A magyar csapat 10 győzelemmel, 2 döntetlennel és 2 vereséggel a regionális nemzetközi sorozat tabellájának második helyén áll.

Mérkőzéstükör (forrás: handballveszprem.hu)

Xavi Sabaté: Gratulálok mindkét félnek a mai meccshez. Gratulálok, és nagyon örülök, hogy Mirsad Terzic lett az év bosnyák sportolója, nagyon megérdemelt ez a díj, hiszen kiváló sportember. Nehéz meccs volt ez számunkra, hiszen rengeteget utaztunk mostanában A játékosoktól hihetetlen erőfeszítés szükséges ehhez. A szezon második fele szerencsére könnyebb lesz, talán csak két utazásunk maradt. Boldogok vagyunk a mai győzelem miatt. Most jön egy hosszú út haza, majd megpróbálunk minél jobban felkészülni a Zagreb ellen.

Mirsad Terzic: Olyan volt a mérkőzése, mint amilyenre számíthatunk. Az Izvidac egy fiatal csapat, tehetséges játékosokkal. Tíz napja hosszú buszos utazásaink vannak, fáradtak voltunk a mai meccsen, amit igyekezett kihasználni az ellenfél. Sok sikert kívánok a hazaiaknak, akik biztos, hogy a tapasztalat megszerzésével egyre jobbak lesznek majd.

Zdenko Grbavac: Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez. Sportszerű és jó meccs volt a mai. Ha egy mérkőzés csak 45 percig tartana, akkor több sikerünk lenne. Még időre és türelemre van szükségünk, tanulnunk kell ezekből a vereségekből is.

Mislav Grgic: Megtiszteltetés volt egy ilyen nagyszerű csapat ellen játszani, mint a Veszprém. Jól játszottunk az első félidőben, de a másodikban elfáradtunk, és a 45-50. perc táján elveszítettük a koncentrációnkat, a Veszprém pedig kihasználta ezt.

 Zvidac Ljubuski - Telekom Veszprém 25:31 (15:15)

Ljubuski, vezette: Raznatovics, Pavicsevics (montenegróiak)

Ljubuski: Josip Kvesic - Ivan Milicevic, Mislav Grgic, David Mandic 3, Josip Cutura 2, Kristijan Jarak 2/1, Josip Sarac 4, csere: Ante Grbavac I. (kapus), Grbavac Ante II. 4, Josip Grbavac 4, Dario Raguz, Mario Pavlak 1, Matej Hrstic 3, Mateo Rodin 2
Vezetőedző: Zdenko Grbavac

Veszprém: Borbély Ádám - Gasper Marguc 12/1, Nagy László 4, Andreas Nilsson 6, Mirko Milasevic, Mirsad Terzic, Iváncsik Gergő 3, csere: Gulyás Péter, Momir Ilic 1/1, Inal Aflitulin 2, Lékai Máté 2, Ligetvári Patrik 1
Vezetőedző: Xavier Sabaté

Hétméteresek: 1/1, illetve 4/2
Kiállítások: 8 perc, illetve 4 perc