Izgalommal búcsúztak

Bár simának indult, szoros lett a meccs vége. A fiatalokkal is operáló Zágráb egyenlített az utolsó öt percben, de két perc alatt 28:25-re nyert a Veszprém.


Képgaléria a cikk végén

Bár simának indult, szoros lett a meccs vége. A fiatalokkal is operáló Zágráb egyenlített az utolsó öt percben, de két perc alatt 28:25-re nyert a Veszprém.

Jó védekezéssel és Mikler Rolanddal könnyű dolga volt a Telekom Veszprémnek, a 9. percben, az első zágrábi időkérésnél 7-3-ra vezettek a hazaiak, legfőképp Margucnak köszönhetően. A kiharcolt előnyt aztán könnyedén tartotta jó védekezéssel a hazai csapat, 14-10-ről várták a folytatást a felek.

A továbbiakban is a Telekom játszott jobban, a 40. percben már időt is kért a Zágráb 19-14-es veszprémi vezetésnél. A meccs közepére aztán láthatóan kezdtek fáradni a veszprémi játékosok, amit ki is használt a Zágráb. Az utolsó tíz percben egyre közelebb férkőztek a Veszprémhez, majd az 56. percben egyenlítettek is (24-24). A Telekom időkéréssel operálva, változtatva a taktikán és új lendületet véve három gólt sikerült zsinórban szerezniük, így nyertek 28-25-re.

Mérkőzéstükör

Javier Sabaté: Negyven mérkőzést játszottunk eddig a szezonban, büszke vagyok a csapatomra, az óriási, amit ebben a szezonban csinálnak a játékosok. 15 meccsel többet játszottunk, mit tavaly, Momir Ilics játszott 500 percet, most vagy ezret. Ez nem normális, amit csináltunk. Most kezdődik a legszebb dolgog a szezonban, amit terveztünk, hogy az elején kell utazni sokat, de most jön a világbajnokság, mindenki fáradt lesz, a meccsek negyven százaléka hiányzik csak, alig fogunk utazni, szinte az összes itthon. Ivan Sliskovic és Aron Palmarsson visszatérnek, bízom benne, hogy száz százalékosak lesznek. Jól játszottunk az első félidőben, a védekezésünk és Mikler Roland fantasztikus, 11 nap alatt játszottunk 8 meccset, ennél többet nem tudtunk kiadni. A második félidőben elfáradtunk, de az a lényeg, hogy egy olyan jó csapat ellen tudtunk nyerni, mint a Zágráb.

Andreas Nilsson: Mindig nagy harcot vívunk egymással, sikerült ledolgozni a hátrányukat is, de sikerült megszerezni a győzelmet.

Sivlijo Ivandija: Tíz nappal az első mérkőzés után sikerült nyerniük. Sokat fejlődtünk, egyre jobban játszunk, biztos vagyok benne, hogy a jövő során még sok csapatnak fogunk fejtörést okozni. Nem volt szerencsénk ma este, a végén hiányzott a koncentráció, a szélsőink tiszta helyzeteket hibáztak. Ha ezek bemennek, talán pontokat is tudtunk volna szerezni.

Arian Jovic (kapus): Az első tíz percben nem játszottunk jól, az akkor kialakított előnyt tudta tartani a Veszprém, nehéz volt őket utolérni. Nem volt egyszerű helyzetem, sok gólt szereztek leindításból és a hatos vonalából, míg mi nem tudtuk gólokat szerezni.

Telekom Veszprém - PPD Zagreb 28:25 (14:10)

Veszprém, vezette: Kulik, Nabokau (fehéroroszok)

Veszprém: Mikler Roland - Gasper Marguc 6, Nagy László 4, Lékai Máté 2, Andreas Nilsson 4, Momir Ilic 4, Iváncsik Gergő 3, csere: Gulyás Péter, Schuch Timuzsin, Dragan Gajic 4/2, Marko Kopljar, Chema Rodriguez, Mirsad Terzic, Renato Sulic 1
Vezetőedző: Xavier Sabate

Zagreb: Arian Jovic - Josip Eres 1, Luka Sebetic 5, Leon Susnja, Tonci Valcic, Velko Markoski, Darko Cingesar, csere: Matevz Skok (kapus), Stefan Vujic 2, Tin Kontrec 1, Igor Vori 3, Dobrivoje Markovic 5, Zlatko Horvat 2/2, Josip Valcic 3, Lovro Jotic 3
Vezetőedző: Silvijo Ivandija

Hétméteresek: 2/2, illetve 2/2
Kiállítások: 6 perc, illetve -

6

Képgaléria