Döntőben a magyar válogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott kilenc góllal legyőzte Szlovákia csapatát az Érden zajló Provident Karácsony Kupa felkészülési torna csütörtöki elődöntőjében.

A Győri Mátyást betegség, Bartucz Lászlót kisebb sérülés miatt átmenetileg, Ilyés Ferencet és Nagy Kornélt pedig huzamosabb ideig nélkülöző magyarok jól kezdték a mérkőzést, magabiztosan őrizték az első percekben megszerzett előnyüket (10-6), a szünetben pedig négy góllal vezettek (17-13).

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A második félidő elején a szlovák csapat - amelynek 16 fős keretéből tíz játékos a magyar NB I-ben szerepel - két gólra felzárkózott, de Javier Sabaté szövetségi kapitány időkérése után nem sokkal ismét hat találat volt a különbség (25-19).

A hazai együttes a hajrában többféle felállásban, többféle taktikai variációt gyakorolt - ráadásul Nagy László nem állt be, csupán a kispadról kísérte figyelemmel a meccset -, sikere így sem forgott veszélyben, sőt hat perccel a lefújás előtt már 33-23-ra vezetett, és végül kilenc találattal nyert.


MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A két csapat 31. egymás elleni mérkőzésén 22. alkalommal született magyar győzelem.

A január közepén kezdődő franciaországi világbajnokságra készülő magyar együttes ellenfele Csehország válogatottja lesz a pénteki fináléban.

Eredmény, elődöntő:
Magyarország-Szlovákia 35-26 (17-13)

További eredmény:
Csehország-Bahrein 28-23 (16-12)

A pénteki program:
a 3. helyért: Szlovákia-Bahrein 14.00
döntő: Magyarország-Csehország 16.00