Hét NB I-es légiós szerepel a tornán

A magyar NB I-ből hét külföldi játékos szerepel hazája válogatottjában a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságon.

A szövetségi kapitányoknak legkésőbb csütörtök estig kellett szűkíteniük a keretüket, amelyben 16 játékos és két tartalék maradhatott. A magyar bajnokságban szereplő légiósok közül a szlovénokat hárman képviselik a tornán, Blaz Blagotinsek és Gasper Marguc a Telekom Veszprém, Matej Gaber pedig a MOL-Pick Szeged kézilabdázója.

A veszprémiek közül a svéd Andreas Nilsson, a szegediektől pedig az orosz Szergej Gorbok játszik még a világbajnokságon. Az Orosháza macedón légiósa, Nikola Markoszki, illetve a Csurgó fehérorosz játékosa, Aleh Asztrasapkin szintén tagja hazája válogatottjának Franciaországban.

A magyarok 18 fős keretéből 16-an szerepelnek az NB I-ben, csupán Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci) és Jamali Iman (Meskov Breszt, fehérorosz) kézilabdázik külföldön.

A magyar válogatott pénteken 17.45-től az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németek ellen kezdi meg szereplését Rouenban a C csoportban.

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook