Két klubot is 11 játékos képvisel a nyolcaddöntőben

A Paris Saint-Germain és a Barcelona csapatát egyformán 11 játékos képviseli a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokság nyolcaddöntőjében különböző válogatottakban.

A PSG-ből hat francia, két dán, illetve egy-egy német, horvát és svéd, a katalánoktól öt spanyol, három francia, két dán és egy macedón kézilabdázó szerepel a 16 között.

A magyar klubok közül a Telekom Veszprém kilenc - hat magyar, két szlovén és egy svéd -, a MOL-Pick Szeged pedig hat - négy magyar, egy szlovén és egy orosz - játékossal képviselteti magát az egyenes kieséses szakasz első körében, amelynek mérkőzéseit szombaton és vasárnap rendezik. Az ugyancsak szegedi Thiagus Petrus Santos hasfalhúzódás miatt a nyolcaddöntőben már nem léphet pályára a brazil csapat színeiben.


Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Az Orosháza egy macedón, a Csurgó pedig egy fehérorosz légiósa révén szintén delegál játékost a világbajnokság nyolcaddöntőjébe.

Az utolsó csoportmeccsen, a 20.45-kor kezdődő, Fehéroroszország elleni találkozón dől el, hogy a magyar válogatott harmadikként vagy negyedikként jut-e tovább, és a 16 között a svédekkel vagy az olimpiai bajnok dánokkal mérkőzik-e.