Fölényes győri siker

A Győri Audi ETO KC házigazdaként 39-22-re legyőzte a szlovén Krim Mercator Ljubljana csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája második csoportkörében, az első forduló szombati játéknapján.

A hazaiaktól Korsós Dorina, Tóth Gabriella és Puhalák Szidónia, a szlovénoktól pedig legeredményesebb játékosuk, a bolgár Elizabeth Omoregie hiányzott sérülés miatt.


MTI Fotók: Krizsán Csaba

A tizedik percben a vendégek már két góllal vezettek (4-6), ráadásul a brazil Eduarda Amorimot másodszor állították ki, így Ambros Martín vezetőedzőnek némileg át kellett szerveznie a győriek védelmét. A magyar csapat Görbicz Anita három góljával, illetve Bódi Bernadett találatával három perc alatt fordított (8-6).

Ezzel lendületbe került, és az első félidő kétharmadánál már öt (12-7), a szünet előtt másfél perccel pedig tíz góllal vezetett (19-9) az előző idény BL-ezüstérmese.

A második felvonásban is gyorsabban, hatékonyabban kézilabdázott a Győri ETO, amely két perc alatt háromszor volt eredményes (23-9), és bár a 46. és az 50. perc között nem talált a hálóba, a folytatásban tovább növelte a különbséget (37-19). A hajrában minden cserejátékos lehetőséget kapott hazai oldalon, így ők is hozzájárulhattak a Bajnokok Ligájában szokatlanul nagy, 17 gólos sikerhez.

A Krim Mercator legeredményesebb játékosa a horvát Vesna Milanovic Litre volt hét találattal.

A győriek jövő vasárnap a dán Esbjerg otthonában folytatják a középdöntő csoportküzdelmeit.

Női Bajnokok Ligája, 2. csoportkör, 1. forduló: 2. csoport:
Győri Audi ETO KC-Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 39-22 (20-9)

a Győr gólszerzői: Görbicz 7, Knedlikova, Mörk, Amorim, Groot, Bódi 4-4, Broch, Elghaoui 3-3, Orbán, Tomori 2-2, Hudák, Hársfalvi 1-1

A csoport állása: 1. Győr 8 pont/5 mérkőzés, 2. Krim Mercator Ljubljana 6/5, 3. Larvik (norvég) 5/5, 4. Midtjylland (dán) 4/4, 5. CSM Bucuresti (román) 3/5, 6. Esbjerg (dán) 2/4
A csoportok első négy helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe.

később:
1. csoport: Metz (francia) - FTC-Rail Cargo Hungaria 18.30