Vasárnapi vigadalom

Az első félidőben magabiztos előnyt harcolt ki magának a Veszprém, ami szerencsére kitartott a végéig, öt góllal nyert a fiatalított Telekom Veszprém az Izvidac ellen.


Képgaléria a cikk végén

Az első félidő védekezése és kapusteljesítménye nagyban hozzájárult ahhoz, hogy tizennégy indítás gólt is tudott szerezni a Telekom Veszprém, sőt, a harmincadik percben már számolhatta is a közönség a tízet. A nézők egyébként csak ekkor voltak aktívak, a hét fős bosnyák törzsgárdán senki nem tehetett túl. A mérkőzést 21-11- ről folytatták a felek, a bosnyákok a szünetben extra motivációt kaptak az edzőtől, amitől olyan erőre kaptak, hogy a 49. percre mindössze négy gólosra fogyott a legfőképp fiatalokkal operáló Veszprémnek. Bár izgalmasan sikerült a végjáték, a győzelem azért nem forgott veszélyben, 36-31- re nyert a Telekom, ami innentől már a jövő szombati, Barcelona elleni Bajnokok Ligája rangadóra készül.

Mérkőzéstükör

Javier Sabaté: az első félidőben nagyon jó volt a védekezésünk, 14 indítást gólt szereztünk. A második játékrészben gyengült a védekezés, de ez normális egy ilyen fiatal csapatnál. Ha nem játszanak, nem hibáznak, de nem is tanulnak semmit. Most már biztosan ott vagyunk a négyes döntőben, ez volt a cél a szezon elején. A keddi, Eger elleni K&H Liga mérkőzésen a Barcelona elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre készülünk majd.

Tóth Attila: Nagyon hasznos mérkőzés volt számunkra, még hosszú az út a csapat előtt. Sok lehetőséget kapunk, igyekszünk ezt meg is hálálni. Örülök, hogy ilyen sok bizalmat kapok és extra motivációval töltenek fel a klubnál.

Zdenko Grbavac: Jól játszottunk, és várakozáson felül teljesített a csapat. Az elején kicsit meg voltunk ijedve, de a második félidőben kifejezetten jól játszottunk.

Kriistjan Jarak: Főleg a második félidőben játszottunk jól. A végeredménnyel elégedettek lehetünk, és a játékunkkal, még akkor is, ha az első félidőben meg is voltunk illetődve.

Telekom Veszprém - Izvidac  Ljubuski 36:31 (21:11)

Veszprém, vezette: Tomislav Cindric, Robert Gonzurek (horvátok)

Veszprém: Borbély Ádám - Gasper Marguc 8/4, Ancsin Gábor 4, Lékai Máté 3, Mirsad Terzic 1, Mirko Milasevic 1, csere: Gulyás Péter 3, Schuch Timuzsin, Szeitl László 2, Fekete Dávid 2, Ligetvári Patrik 4, Tóth Attila 2/1, Blaz Blagotinsek 6
Vezetőedző: Javier Sabate

Izvidac: Marko Ivankovic - Kristijan Jarak 1, Matej Hrstic 3, Josip Sarac 1, David Mandic 6, Josip Cutura 5, Mario Pavlak 1, csere: Josip Kvesic, Ivan Eres (kapus), Matej Markovic 3, Ante Grbavac 5, Josip Grbavac 2, Dario Raguz 1/1, Mateo Rodin 2/1, Ante Pavlak 1
Vezetőedző: Zdenko Grbavac

Hétméteresek: 5/5 illetve 2/2
Kiállítások: 6 perc, illetve 6 perc

 6

Képgaléria