Főpróba után

Nem titkolt célja volt a Telekom Veszprémnek, hogy az Eger elleni K&H magyar bajnoki mérkőzést a hétvégi Barcelona elleni Bajnokok Ligája összecsapásra használja. A főpróba nem volt tökéletes, de jól sikerült, várjuk a premiert!

A legjobb csapatával felálló Telekom Veszprém nehezen rázódott bele a meccsbe, a 9. percben 2-6- ot mutatott az eredményjelző. Az ébresztőt nyolcgólos sorozattal fújta a hazai csapat, a 15. percben hiába kért időt az Eger, nem tudta megtörni a bakonyiak lendületét, a vendégek 12 perces gólcsend után találtak be újra (21. perc 10-6). A félidőig folytatódott a letarolás, 18-10- ről kezdték a második játékrészt.


Képgaléria a cikk végén

Az Eger felszívta magát a szünetben, onnantól már jórészt felváltva estek a gólok, és bár a vendégek próbáltak közeledni a hazaiakhoz, hat gólnál nem kerültek beljebb (50. perc 28-22). A végig szimpatikusan küzdő egriek végül időntúli hétméteressel 37-28- ra kikaptak, de a közel 10 gólos különbség ellenére büszkék lehettek játékukra, és a Veszprémnek is jó felkészülési társ voltak.


Mérkőzéstükör

Tóth Edmond: Remélte, hogy felkészülésnek szánja a Veszprém a Barcelona ellen. Igyekeztünk olyan szintet hozni, hogy felérjünk hozzájuk. Az elején, amíg tartott a lendület, addig tudtunk gyors gólokat szerezni. A felébredés után a realitás talajára léptünk, vigyáztunk magunkra, hogy ne legyen sérülés. Az ellenfelet tisztelve igyekeztünk játszani. Voltak jó momentumok védekezésben és támadásban, ami a mi felkészülésünket is szolgálja. Örülök, hogy Inal Aflitulin jól játszott.

Inal Aflitulin: Kicsit fáradt vagyok, három kupa mérkőzésünk is volt a meccs előtt. Jó meccset játszottunk, sok kombinációt játszottunk, amit ki tudtam próbálni, új játékosként ez fontos volt nekem. Nehéz mérkőzések várnak ránk.

Javier Sabaté: Gratulálok a vendég csapatnak is, jó mérkőzést játszottunk. Majdnem az egész csapat itt volt, aki tud játszani, nem sérült. Tudtunk védekezést gyakorolni, amit használni fogunk majd a Barcelona ellen, jó lehetőség volt az edzésre. Mindenki játszott, tudtunk gyakorolni. Az világos, hogy Nagy László nem száz százalékos, három hétig nem tudott edzeni. 23 indítás gólt szereztünk, nagyon elégedett vagyok.

Iváncsik Gergő: Bebizonyította az Eger, hogy jó csapat. Hozni tudta a maguk játékát, kicsit szenvedtünk is a félidők elején. Most kezd visszazökkeni a csapat, vannak sérültjeink is, akik most tudták elkezdeni az edzéseket. Jó volt arra, hogy felkészüljünk a Barcelona elleni mérkőzésre.

Telekom Veszprém - Eger SBS 37:28 (18:10)

Veszprém, vezette: Altmár K., Horváth M.

Veszprém: Mirko Alilovic - Gasper Marguc 3, Nagy László 4, Renato Sulic 4, Chema Rodriguez, Momir Ilic 3, Cristian Ugalde 1, csere: Mikler Roland (kapus), Gulyás Péter 3, Iváncsik Gergő 4, Dragan Gajic 10/3, Mirsad Terzic, Blaz Blagotinsek 2, Lékai Máté 1, Ligetvári Patrik 2
Vezetőedző: Javier Sabate

Eger: Stochl Richard - Inal Aflitulin 3, Andrej Petro 1, Bajorhegyi Ádám 1, Kiss Gergő, Dobó Zsolt 2, Radoslav Antl 4, csere: Repóth Dániel, Mátrai Péter (kapusok), Szabó Péter 1/1, Lezák Áron 1, Kocsis Csaba, Igor Radojevic 8/2, Menyhárt Máté 5/1, Vancsics János 2
Vezetőedző: Tóth Edmond

Kiállítások: 2 perc, illetve 4 perc
Hétméteresek: 4/3 illetve 5/4

6

Képgaléria