Ristovski megfogott minket

Az első félidőben még magabiztosan állt az élen egy-két góllal, a második félidőben azonban a Barcelona cserekapusa hozzásegítette csapatát a győzelemhez, 25-22-re a vendégek nyertek.


Képgaléria a cikk végén

A mérkőzés elején a védekezések domináltak, végül a gólcsendet Victor Tomas törte meg az 5. percben, ezzel be is indította a gólszerzést. A 9. percben zsinórban három góllal Nagy László, Chema Rodriguez és Dragan Gajic segédletével 4-2-re elléptek a hazaiak. A jó védekezésnek és Mikler Rolandnak köszönhetően sikerült is tartani a kétgólos előnyt, a 25. percben aztán sikerült a Barcelonának visszaadnia a háromgólos kölcsönt, amivel egy pillanatra át is vették a vezetést, de aztán Dragan Gajic és Nagy László visszafordította az állást 14-13-ra az első félidő végén.

A folytatásban már nem látszott olyan összeszedettnek a csapat, kezdett kijönni a jobb- és balátlövő hiány, Gulyás Péter önbizalomhiánya sok fejtörést okozott a támadásnak. Az a megoldás sem jött be mindig, hogy lepasszolja szélre Dragan Gajic-nak, az egy helyben totyorgást pedig a bírók sem tolerálták. A 41. és 51. perc között mindössze egy gólt szerzett a hazai csapat, míg a vendégek hatot is bevágtak Mikler Roland kapujába, így kilenc perccel a vége előtt négy gólra növekedett a Barcelona előnye. Látszólag, az idő alapján még lett volna esély a mérkőzés megfordítására, csakhogy az egyre fáradó átlövők és az ellenfél kapusa, Borko Ristovski könnyedén akadályozta meg minden erre irányuló törekvést. A végjáték egyáltalán nem kedvezett sem a hazai játékosoknak, sem a szurkolóknak, 22-25-re a Barcelona nyert és vitte el az értékes két pontot, és tett egy nagy lépést a Bajnokok Ligája csoportelsőség felé.

Telekom Veszprém - FC Barcelona Lassa 22:25 (14:13)

Veszprém, vezette: Nenad Nikolic, Dusan Stojkovic (szerbek)

Veszprém: Mikler Roland - Dragan Gajic 6/2, Renato Sulic 2, Nagy László 6, Schuch Timuzsin, Mirsad Terzic, Iváncsik Gergő, csere: Mirko Alilovic (kapus), Gulyás Péter, Momir Ilic 2/1, Andreas Nilsson, Cristian Ugalde 1, Gasper Marguc 1, Chema Rodriguez 3, Lékai Máté 1
Vezetőedző: Javier Sabate

Barcelona: Moreno Perez De Vargas - Victor Tomas 3, Dika Mem 2, Raul Enterrios 2, Cedric Sorhaindo, Wael Jallouz 3, Valero Rivera 5/2, csere: Borko Ristovski (kapus), Jesper Brian Noddesbo, Lasse Andersson 4, Timothey N’Guessan 2, Kamil Syprzak 2, Viran Morros, Filip Jicha, Kiril Lazarov 2
Vezetőedző: Xavier Pascual

Hétméteresek: 5/3, illetve 2/2
Kiállítások: 8 perc,  illetve 12 perc

Mérkőzéstükör

Javier Sabaté:  Az első félidőben jól játszottunk, gyorsan futottunk, sok indítást gólt szereztünk és Mikler Roland is jól védett. De a második félidőben nem tudtuk tartani a szintet. Mindkét átlövő pozícióban egy játékosunk volt, próbáltam úgy cserélni, hogy pihenni is tudjanak, de nem tudtuk tartani a szintet. A kulcs különbség a kihasználatlan helyzetekből adódott.

Mikler Roland: Külön ki kell emelni a Barcelona kapusát, Ristovskit. Ha egy ilyen kapus jó napot fog ki, akkor világsztárokat is meg tud állítani, emberfeletti volt, amit nyújtott. Ha csak 22-t lövünk hazai pályán, azzal nem lehet nyerni. A kapott 25 gólt nem tartanám soknak, a mai különbség a kapusteljesítmény volt.

Xavier Pascual: Nem könnyű itt nyerni, nagyon büszke vagyok a csapatomra. Az első félidőben a Veszprém képes volt pár gyorsindításra, de a második játékrészben képesek voltunk megállítani őket. Tudjuk, hogy sok a sérültjük, és próbáltuk kihasználni. Örülök a két pontnak, jól jön a csoportelsőségért folytatott harcban.

Viran Morros: Örülünk az eredménynek, mindent megtettünk azért, hogy nyerjünk, egész héten erre készültünk. Az első félidőben sok gólt kaptunk indításból, de a másodikban már figyeltünk erre.

6

Képgaléria