Sima győzelem Gyöngyösön

A címvédő Telekom Veszprém 11 góllal győzött a Gyöngyös vendégeként a férfi kézilabda NB I pénteki játéknapján.

A mezőny legeredményesebb játékosa a veszprémiek szlovén jobbszélsője, Gasper Marguc volt 11 góllal.

Mérkőzéstükör (forrás: handballveszprem.hu)

Xavi Sabaté: Gratulálok a csapatunknak a mai győzelemhez. Remek hangulatban, egy jó csapat ellen játszottunk, amelynek nehéz most a sorsolása egy nagyon szoros bajnoki tabellán. Az első félidőben nagyon jól védekeztünk és sokat indultunk. Marguc és Ugadde gyorsaságát ki tudtuk használni. A második félidő kezdetén nagy volt a különbség, de jól játszott a Gyöngyös. Hegedűs befutásai sok problémát okoztak. Örülök, hogy a fiataloknak is lehetőséget tudtunk adni. Gratulálok Ubornyák Dávid debütálásához, tehetséges játékos. Biztos, hogy nem fogja elfelejteni ezt a napot. Sok sikert kívánok a Gyöngyösnek, biztos vagyok benne, hogy remek edzőjük által vezetve, jó eredményt érnek el a szezon végére.

Ubornyák Dávid: Köszönöm a lehetőséget, hogy bemutatkozhattam, sőt megszerezhettem az első gólomat. Nagyon jó hangulat volt itt Gyöngyösön, végig bíztatták a szurkolók a hazaiakat. Boldog vagyok a debütálásom miatt.

Debre Viktor: Gratulálok a Veszprémnek a mai, és a Kiel elleni győzelméhez is. 20 percig jól tartottuk magunkat, de aztán leblokkoltunk, ők pedig könnyű leindítás gólokat szereztek. Nagy különbség alakult ki az eső félidő végére. A második játékrészbeli eredménnyel és mutatott játékkal viszont elégedettek lehetünk. Óriási hangulat volt, talán még sosem voltak itt ilyen sokan. De hát bárhová megy a Veszprém, az a kézilabda ünnepe, hiszen az emberek látni akarják a legjobb magyar csapatot. Fontos meccsek várnak ránk, ma sok bíztató dolgot láttam, persze van még mit javítani. De örülök, hogy van mire építkeznünk. Jó hangulatban várhatjuk az előttünk álló meccseket. Szeretnénk minél több pontot gyűjteni, hiszen nagyon szoros a mezőny.

Hegedűs Márk: Gratulálok a Veszprémnek. Nagyon jó tempóban és nagyon jól kézilabdáztak. A két csapat más célokért küzd, ez egyértelmű. Úgy érzem sokat fejlődtünk támadásban és védekezésben is az elmúlt időszakban. Jövő héten fontos bajnoki meccsünk lesz, erre kell minél jobban felkészülnünk.

B Braun Gyöngyös - Telekom Veszprém 24:35 (9:21)

Gyöngyös: Holló Márk - Országh Ádám 1, Reznicek Tomas 4/1, Lubomir Duris 1, Hegedűs Márk 4, Matej Mikita 2, Németh Tamás 1, csere: Rózsavölgyi Gergő (kapus), Lele Ákos 5/2, Miralem Becirovic, Juhász Károly 2, Kovacsics Péter 3, Urbán Egon 1, Jóga Norbert Dávid, Veres Balázs, Vladan Loncar
Vezetőedző: Debre Viktor

Veszprém: Borbély Ádám - Gasper Marguc 11/2, Gulyás Péter 3, Andreas Nilsson 3, Ligetvári Patrik 1, Mirsad Terzic 3, Cristian Ugalde 3, csere: Lékai Máté 5, Ancsin Gábor 3, Blaz Blagotinsek, Mirko Milasevic 2/2, Tóth Attila, Ubornyák Dávid 1
Vezetőedző: Xavier Sabaté

Hétméteresek: 5/3, illetve 5/4
Kiállítások: 8 perc, illetve 6 perc