Tatabányán újra élre állt a Veszprém

A címvédő Telekom Veszprém 28-22-re győzött a Grundfos Tatabánya vendégeként a férfi kézilabda NB I szerdai mérkőzésén.

Mérkőzéstükör (forrás: handballveszprem.hu)

Xavi Sabaté: Gratulálok a csapatunknak, hiszen Tatabányán mindig nagyon nehéz begyűjteni a pontokat, hiszen ez egy nagyon erős csapat, ráadásul sok jó játékossal erősítettek a nyáron. Elégedett vagyok a játékkal, mivel egy jó meccset játszottunk. Szenzációsan védekeztünk, Mikler pedig óriási volt. Amikor így működik a védelem, akkor a kapusteljesítmény is kiváló. Támadásban Chema, majd Lékai is jól irányította a csapatot. Ilic nagyon jó formában van. Igaz, hogy nem fiatal, de extraklasszis játékos, és most, hogy nincs annyi meccs és utazás, ismét jó formába került De az egész csapat jól dolgozott. Sok sikert kívánok a Tatabányának a szezon hátralevő részére.

Gulyás Péter: Küzdelmes meccs volt. A Tatabányának nagyon erős és magas védelme van, amelyet nehezen lehetett feltörni, ráadásul jól is zártak vissza. Próbáltuk a legjobbunkat nyújtani, örülök, hogy jól tudtunk ma játszani. Igyekszünk mindent megtenni az összes meccsen, hogy továbbfejlődjünk, és a szezon végére a legjobb formába kerüljünk.

Vladan Matic: Gratulálok a Veszprémnek, megérdemelten nyertek. Ilyen kapusteljesítménnyel szemben nehéz nyerni. A fiatal szélső játékosaink sajnos sok taktikai hibát követtek el. Rajtunk látszott az utazás fáradalma, a pedig Veszprém ma pihentebb volt. Mind a védekezésben, mind a támadásban fejlődnünk kell, főként taktikai szempontból. De nem vagyok elégedetlen, megyünk tovább.

Sipos Adrián: Gratulálok a Veszprémnek. Jól játszottak, remek kapusteljesítménnyel. Sajnos nálunk több egyéni hiba is volt. De nem szabad sajnálkozni, hiszen egy ilyen csapat ellen, mint a Veszprém, nem szabad elégedetlennek lenni. Mi még nem vagyunk hozzászokva a sorozatterheléshez, mint a Veszprémhez hasonló élklubok. Jól fog jönni most egy kis pihenés.

Grundfos Tatabánya KC - Telekom Veszprém 22:28 (11:16)

Tatabánya, vezette: Tomevsko-Hunyadi, Unyatinszki

Tatabánya: Székely Márton - Harsányi Gergely 1/1, Demis Grigoras 5, Juhász Ádám 2, Vladimir Vranjes 2, Milos Bozovic 2, Milos Vujovic 3/1, csere: Tóth Mihály (kapus), Sipos Adrián 2, Ilyés Ferenc, Szöllősi Szabolcs, Szöllősi Balázs 3/1, Leimeter Csaba 2, Pásztor Ákos, Dénes János
Vezetőedző: Matics Vladan

Veszprém: Mikler Roland - Gasper Marguc 3, Renato Sulic 2, Nagy László 4, Schuch Timuzsin, Mirsad Terzic, Iváncsik Gergő 2, csere: Mirko Alilovic (kapus), Momir Ilic 10/5, Chema Rodrígez 2, Lékai Máté 2, Andreas Nilsson 2, Gulyás Péter 1, Cristian Ugalde, Marko Kopljár
Vezetőedző: Xavier Sabaté

Hétméteresek: 6/3, illetve 5/5
Kiállítások: 4 perc, illetve 10 perc