Sima ügy

A lengyel barátok ellen, hazai pályán nyert a Telekom Veszprém, 31-25-re győztek a BL-ben az Orlen Wisla Plock ellen.

Az első félidő nehezen indult hazai szempontból, az 5. percben még a lengyel vendégek vezettek (2-3). Három gyors góllal azonban fordított a Veszprém, Mikler Roland becserélésével pedig a lengyel gólszerzési kísérletek is kevesebb százalékban voltak hatásosak. A folytatásban felváltva estek a gólok, így őrizte Veszprém az egygólos előnyét. Az utolsó öt percben aztán ismét egy három-nullás rohammal tovább növelték a differenciát és a félidőre 18-14-gyel vonulhattak a csapatok.


Képgaléria a cikk végén

A második játékrészben sokat kellett várni az első találatra, az 5. percben Tomasz Gebala törte meg a gólcsendet, az első veszprémi sikeres lövésre pedig kilenc percet kellett várni. A 39. percben Nagy László átlövésével 19-16 volt az állás. A félidőben javarészt kettesével számolhattuk a gólokat, kettő itt - kettő ott volt a sorminta, az 52. percben pedig már öttel is vezetett a Veszprém (27-22). Addigra már mindenki pályára lépett hazai színekben, egyedül Ligetvári Patriknak nem adatott meg, hogy a lengyelek ellen játszhasson. Végül az utolsó percben beállt a fiatal veszprémi, gólt azonban helyette Andreas Nilsson jegyzett, amire az utolsó másodpercben még Dmitry Zsitnyikov válaszolt, így lett a végeredmény 31-25.

A mérkőzésnek voltak érdekes momentumai, először a 23. percben, vendégidőkérésnél akadt furcsaság. A zsűriasztaltól jelezték az időkérést, több játékos is a pályán volt, amikor a bírók kiállították Mirsad Terzicset, aki így a megbeszélés után nem térhetett vissza a pályára. De érdekes volt még Andreas Nilsson jelenete is, akit a kispadon ápoltak, ezért nem térhetett vissza három támadás erejéig. Sime Ivic pedig úgy meglepődött a befújt büntetőtől, hogy miután a bíró síppal jelzést adott a hétméteres elvégzésére, még utoljára lepattintotta a labdát, így aztán Mikler Rolandnak már nem akadt feladata a lövéssel.

Mérkőzéstükör

Javier Sabaté: Gratulálok a csapatomnak a remek teljesítményért. A Barcelona elleni vereség ellenére jól és motiváltan játszottak, a Kielt is sikerült megvernünk. Dimtry Zsitnyikov nagyon jó játékos, kiemelkedik a csapatból, az ő megállítása volt a fő feladat a védekezésben. A belső emberek kiválóan teljesítettek, Mikler Rolandhoz hasonlóan. Sok gyorsindítást tudtunk szerezni a jó védekezésnek köszönhetően. Látható a kevesebb utazás és mérkőzés, többet tudnak pihenni a játékosok.

Nagy László: Ezt a játékot vártuk a Plocktól, jó játékosaik vannak. A védekezést sokszor megnyitják és nagyon agresszívak, a támadásban pedig sokszor lehozzák a kapust is.

Piotr Przybecki: Nem a legjobb volt a védekezésünk, a Veszprém pedig nagyon erős hazai pályán. A második félidőben javultunk, de nem volt elég a mérkőzés megnyeréséhez. A biztos helyzeteinket nem tudtuk értékesíteni a kapusokkal szemben. Próbáltam a fiataloknak is lehetőséget adni, hogy a Veszprém ellen játszhassanak.

Mateusz Piechowski: Sok hibát vétettünk a védekezésben, és a kiváló kapusteljesítménnyel sem tudtunk mit kezdeni. Sokkal jobban ki kellett volna használnunk az adódó helyzeteket.

Telekom Veszprém - Orlen Wisla Plock 31:25 (18:14)

Veszprém, vezette: Vaidas Mazeika, Mindaugas Gatelis (litvánok)

Veszprém: Mirko Alilovic - Dragan Gajic 2, Nagy László 6, Andreas Nilsson 5, Lékai Máté 4, Momir Ilic 7, Iváncsik Gergő 1, csere: Mikler Roland (kapus), Gulyás Péter, Schuch Timuzsin, Cristian Ugalde 5, Gasper Marguc 1, Chema Rodriguez, Mirsad Terzic, Blaz Blagotinsek, Ligetvári Patrik
Vezetőedző: Javier Sabate

Plock: Rodrigo Corrales - Valentin Marian Ghionea 1, Sime Ivic 4 /1, Maciej Gebala 1, Milijan Pusica 2, Dimitry Zsitnyikov 4, Lovro Mihic 1, csere: Adam Morawski (kapus), Michal Daszek 3, Gilberto Duarte 1, Dan Emil Racotea, Adam Wisniewski 2, Tiago Rocha 1, Piechowski, Gebala T. 3, Tarabochia 2
Vezetőedző: Piotr Przybecki

Hétméteresek: 0/0, illetve 2/1
Kiállítások: 12 perc, illetve 8 perc

6

Képgaléria