Döntetlen a Ferencváros-Győr rangadón

A Ferencváros házigazdaként 28-28-as döntetlent játszott a címvédő és listavezető Győr csapatával a női kézilabda NB I szerdai rangadóján. A győrieknek ez volt az első pontvesztésük a bajnokságban.

Mindkét csapat feszülten kezdte a rangadót, a nyolcadik percben még csak 1-1 volt az állás. A folytatásban egy ideig szintén felváltva estek a gólok, Schatzl Nadine eredményességének köszönhetően jól tartották magukat a fővárosiak, de Yvette Broch vezérletével ellépett a címvédő Győr (7-10).

Az FTC ekkor nem tudta megismételni a Bajnokok Ligája-meccseken látott hatékony védekezését és kapusteljesítményét, ezért a vendégek egy ideig őrizték előnyüket, de az első félidő hajrájában gyorsabb, pontosabb támadójátékuknak köszönhetően felzárkóztak a hazaiak (13-14).


Fotó: MTI

A szünet után négy perc alatt visszaállította a korábbi különbséget a Győr (13-17), majd Eduarda Amorim találataival magabiztosan őrizte előnyét. A kiváló iramú folytatásban Bíró Blanka bravúros védéseket mutatott be a Ferencváros kapujában, ezt kihasználva csapata ismét felzárkózott (24-25), sőt - mivel a győriek több mint tíz percig nem dobtak gólt - a vendégek időkérése után Szucsánszki Zita és Zácsik Szandra irányításával fordítottak is (26-25).

A hajrában a győri Kiss Éva is kiváló védésekkel segítette együttesét, fél perccel a vége előtt Amorim egyenlített, ezzel beállította a végeredményt (28-28).

Eredmény: FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC 28-28 (13-14)

A legeredményesebb játékosok: Schatzl 10, Zácsik, Snelder 4-4, illetve Mörk 8, Broch 7, Amorim 5

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook