Kávéházi hangulatban

Fiatalokkal felállva is könnyedén nyert a Telekom Veszprém a Tatran Presov ellen az utolsó hazai SEHA-Liga mérkőzésen, Molnár Balázs először játszott a magyar bajnok felnőtt csapatában.


Képgaléria a cikk végén

A nézők az első félidő elején vígan elbeszélgettek, amíg a veszprémi csapat a 11. percben 7-4-re vezetett. Bár a krisztusi korba lépett Gulyás Péternek néhol meggyűlt a baja a labda gömbölyű mivoltával, azért sikerült tartani a szlovák élcsapatot. Ancsin Gábor is lehetőséget kapott Javier Sabatétól, ám nem járt sok sikerrel.

Pár lövése a kapu mellé ment, majd öt perc után olyan szerencsétlenül esett a földre, hogy le kellett kísérni a pályáról és onnantól Marko Kopljar lépett a helyére. Az ellenfelet Tomas Csip és Oliver Rabek cipelte a hátán, előbbi négy, utóbbi öt gólt szerzett az első félidőben, ami nagyban hozzájárult, hogy csak egy góllal maradjanak le a címvédőtől (15-14).

A folytatás nehézkesen indult veszprémi szemszögből, Gasper Marguc ugyan még a 32. percben szerzett gólt (16-15), de ezt követően hét percet kellett várni a következő találatra. Ez olyan lehetőséget jelentett a szlovák csapatnak, amit vétek lett volna kihagyni, nem is tették. Két büntetővel és egy mezőnygóllal át is vették a vezetést (16-18).

A félidő közepére aztán Marko Kopljar, Lékai Máté és Gasper Marguc jóvoltából sikerült egyenlíteni, ami miatt a vendégek edzője időt is kért. A technikai szünetből a hazaiak jöttek ki jobban, zsinórban négy gólt is szereztek, amivel 25-22-re el is tudtak lépni. Innen már nem tudtak visszakapaszkodni a szlovákok, 32-28-ra nyert a Telekom Veszprém.

Mérkőzéstükör

Javier Sabaté: Sok fiatal játékos játszott ma. Másfél éve dolgozunk velük, és most már megértek arra, hogy egy ilyen bajnokságban is helytálljanak. Nagyon fontos meccsek várnak most ránk a szezonban, így örülök, hogy a fiatalok át tudták venni a stafétát az idősebb kulcsjátékosainktól. Még sokat kell dolgoznunk, sok türelem kel a fiatalokhoz, de ha jó játékosok szeretnének lenni, akkor sokat kell játszaniuk, amiben benne van a hibázás lehetősége is.

Molnár Balázs: Örülök a győzelmünknek, nagyon boldog vagyok, ez volt az első lehetőség, hogy pályára léphessek ebben a bajnokságban. Próbáltam a legjobbat hozni magamból. Nagy megtiszteltetés ebben a csapatban játszani, Európa egyik legjobb gárdája. Ezzel a lehetőséggel élnünk kell és 120 százalékot kell beleadnunk.

Rastisalv Trtik: Örülök, hogy az edző felmérte a csapat erejét, és a második sort játszatta ellenünk. Hat átlövőnk is hiányzik, így csak hárommal tudtunk felállni, akik végig játszották a hatvan percet. Csuprina teljesítményével teljesen meg vagyok elégedve, remekül védett a Veszprém ellen. Tekintettel helyzetünkre, örülök, hogy hogy játszott a csapat, és betartották az utasításaimat.

Lubos Sarpataky: Gratulálok a Veszprémnek. Minden fiatal játékosunknak nagy élmény volt a mérkőzés. Egyértelmű volt, hogy egy ilyen nagy csapat ellen, még ha csak a második vonal játszott, veszteni fogunk.

Telekom Veszprém - Tatran Presov 32:28 (15:14)

Veszprém, vezette: Dalibor Jurinovic, Marko Mrvica (horvátok)

Veszprém: Borbély Ádám - Gasper Marguc 6/2, Gulyás Péter 2, Lékai Máté 5, Blaz Blagotinsek 2, Ligetvári Patrik 1, Iváncsik Gergő 2, csere: Marko Kopljar 4, Ancsin Gábor, Renato Sulic 6, Molnár Balázs 1, Tóth Attila, Szita Zoltán 3
Vezetőedző: Javier Sabate

Presov: Igor Csuprina - Tomas Cip 8, Lukas Urban 3, Dominik Krok 4, Oliver Rabek 7, Marek Pales, Jakub Hrstka 5/2, csere: Vadym Brazhnyk (kapus), Lubos Sarpataky, Leon Vucko 1, Patrik Humenansky, Tomas Recicar
Vezetőedző: Rastisalv Trtik

Hétméteresek: 3/2, illetve 3/2
Kiállítások: 4 perc, illetve 4 perc

6

Képgaléria