Felemás rangadó

Az első félidőben magabiztosan vezetett a Telekom Veszprém a magyar kézilabda bajnokság Szeged elleni összecsapásán, a mérkőzés végén viszont meleg lett a pite, 24-22-re nyert végül a címvédő.

A párharc előtt már jóval előbb megkezdte a hangolódást a két szurkolótábor, a kétszázötven fős szegedi ultrák és a veszprémi B közép már negyed órával a kezdés előtt válaszolgatott egymásnak. Azon már senki nem lepődött meg, hogy a szegedi csapat bemutatását heves füttyszóval kísérte a veszprémi publikum.


Képgaléria a cikk végén

A mérkőzés elejét igencsak megnyomta a hazai csapat, az 5+1-es védekezés és Mikler Roland teljesítményével rengeteg gyorsindításos gólt tudtak szerezni, a 7. percben 4-3-ra vezetett a hazai csapat, amikor egy iszonyatos iramot diktálva a 20. percre 10-4-re húztak el. A Szeged ezalatt mindössze egy gólt tudott szerezni a 15. percben, Carlos Pastor időkérésénél. A félidőre felküzdötte magát a MOL-Pick Szeged, 13-9-cel vonultak szünetre.

A negyed óra alatt vélhetően nagy fejmosást kaptak a szegedi játékosok, egy teljesen más csapat jött ki, mintha vért ittak volna. A felzárkózáshoz szükség volt arra is, hogy a veszprémiek kapusteljesítménye és védekezése visszaessen. A játékrész feléig még sikerült mínusz hármon tartani a kihívót, de a 48. percben Balogh hétméteresével egyenlített a Szeged. A Telekom szerencséje az volt, hogy még így is a vendégeknek kellett az eredmény után futni. A 46. percben becserélt Alilovic nem adott sokat hozzá a kapusteljesítményhez, így aztán az 55. percben, 22-22-nél érkezett vissza Mikler, aki megtalálta első félidei önmagát, kétszer is rajta múlt csak, hogy a kékek nem tudtak előnyt szerezni. Az 58. percben Gajic büntetőjével sikerült végre vezetést szerezni, majd Mikler segítségével és Palmarsson bombájával 24-22-re nyert végül a címvédő.

Mérkőzéstükör

Javier Sabaté: Nagyon jól játszott a szegedi csapat. Tudtuk, hogy nehéz lesz nagy különbséggel nyerni a Szeged ellen. Egyetértek Carlos Pastorral abban, hogy az első félidőben jól játszottunk, jól védekeztünk, sokat futottunk. A másik oldalon nehezebb volt cserélni, Bánhidi Bencével nem tudtunk mit kezdeni és Sierra is óriási volt, míg nálunk a kapusok nem tudták hozni Mikler Roland első félidei teljesítményét.

Andreas Nilsson: Természetesen nehéz mérkőzés volt a Szeged ellen, mint mindig, de végül sikerült nyernünk. Az első félidőben jól játszottunk, de a második játékrészre nem maradt annyi erőnk. Várom, hogy ismét szembe nézhessünk majd a Szegeddel.

Juan Carlos Pastor: Gratulálok mindkét csapatnak, az egyiknek az elsőért, a másiknak a második félidőért. Nagyon rosszul játszottunk az első játékrészben, a második félidőben kezdtünk el igazán versenyezni a veszprémiekkel. Sok játékosunk először jött Veszprémbe nyerni, ez egy másik történet, itt nagyon nehéz nyerni. Ez az alapszakasz, a végén még játsszunk két meccset. Hat mérkőzés van még az alapszakaszból, mindet meg kell nyerni ahhoz, hogy elsők legyünk.

Bánhidi Bence: Fegyelmezetlen első félidő után egy másik Szeged jött ki a pályára. A második játékrészben a védekezéssel és a kapusteljesítménnyel tartottuk a Veszprémet, öt perccel a vége előtt még arra is volt esély, hogy győzzünk.

Telekom Veszprém - Mol-Pick Szeged 24:22 (13:9)

Veszprém, vezette: Tomecskó-Hunyadi T., Unyatinszki T.

Veszprén: Mikler Roland - Gasper Marguc 3, Nagy László 3, Lékai Máté 3, Renato Sulic 4, Momir Ilic 3/1, Cristian Ugalde 1, csere: Mirko Alilovic (kapus), Gulyás Péter, Schuch Timuzsin, Aron Palmarsson 3, Dragan Gajic 2/2, Andreas Nilsson 2, Chema Rodriguez, Mirsad Terzic
Vezetőedző: Javier Sabate

Szeged: Jose Manuel Sierra - Stas Skube 2, Thiagus Petrus, Jonas Kallman 3, Alen Blazevic, Matej Gaber, Sergei Gorbok 1, csere: Sandro Obranovic 3, Bodó Richárd, Balogh Zsolt 6/3, Mario Sostaric 3, Bánhidi Bence 3, Denis Buntic 1
Vezetőedző: Juan Carlos Pastor

Hétméteresek: 5/3, illetve 3/3
Kiállítások: 4 perc, illetve 6 perc

6

Képgaléria