Zágrábra pihennek

A kulcsjátékosainak szabadnapot adó Telekom Veszprém minden megerőltetés nélkül győzte le a Váci KSE-t, a főleg fiatalokkal operáló címvédő 33-22-re nyert.

Már az első félidő elején kiderült, hogy nem lesz nehéz dolga a Telekomnak a K&H Liga magyar bajnokság Váci KSE ellen vívott mérkőzésen, a 8. percben zsinórban öt találattal – amibe belefért egy Iváncsik Gergő tripla is – 6-1- re vezetett Javier Sabaté együttese. A főleg fiatalokkal felálló csapat arra is figyelt, hogy a Zágráb elleni szombati BL-selejtezőn bevethető játékosok is formában maradjanak, így lehetőséget kapott például Ancsin Gábor, Marko Kopljar és Chema Rodriguez is.


Képgaléria a cikk végén

A félidőt 17-10- zel zárták a felek, de a második játékrész kissé döcögősebben indult a regnáló magyar bajnoknak. Mindössze a 35. percben sikerült csak Ancsinnak megtörnie a hazai gólcsendet, de nem kellett kétségbeesni, hiszen a vendégek is csak egy találat jegyezhettek addig a második játékrészre. Innentől aztán tovább robogott a megállíthatatlan veszprémi vonat, a 42. percben már számolták a tizet a szurkolók (22-12), a meccs végére pedig még eggyel tudták növelni a kerek differenciát, így 33-22- re nyert a Telekom Veszprém.

Mérkőzéstükör

Gúnya Péter: A célunk az volt, hogy tisztességesen helytálljunk. Kevés volt a variációs lehetőség, foghíjasak voltunk a belső posztokon, de minden tőlünk telhetőt megtettünk. A hátralévő fordulókban kell majd pontokat szereznünk, erre jó felkészülés volt ez a mérkőzés.

Tyiskov Mihály: Magunkhoz képest is jól játszottunk, ennyi volt köztünk, ők a Zágráb ellen készülnek, mi a Budakalász ellen.

Javier Sabaté: Fontos meccs lesz szombaton, de mindig tiszteljük az ellenfelet, ahogy most is. Jó felkészülés volt ez a mérkőzés, vannak olyan játékosok, akiknek kellett a játékperc, hogy formában legyenek, például Chema Rodriguez. a másik cél az volt, hogy minden magyar bajnokin és a SEHA-ban is sokat játszanak a fiatalok.

Mirko Milasevic: Jól kezdtük a mérkőzést, kényelmes előnyt szereztünk. Sokat futottunk, és győzelmet szereztünk. A kulcsjátékosok tudtak pihenni, mások pedig lehetőséget kaptak a pályán, hogy formába tudjanak lendülni, ez is fontos volt.

Telekom Veszprém - Váci KSE 33:22 (17:10)

Veszprém, 800 néző, vezette: Altmár, Horváth

Veszprém: Borbély Ádám - Gasper Marguc 6/2, Gulyás Péter, Chema Rodriguez 3, Blaz Blagotinsek 2, Mirsad Terzic 2, Iváncsik Gergő 4, csere: Marko Kopljar 5, Ancsin Gábor 2, Mirko Milasevic 1, Molnár Balázs 1, Szakály Benedek 4, Szeitl Erik 2, Szita Zoltán 1, Ligetvári Patrik
Vezetőedző: Javier Sabate

Vác: Idriss Drissi - Ménfői Attila 1, Aleksandar Stanojevic 4, Petar Topic 3, Koller Tamás 4, Darko Pavlovics 3, Milan Popovic, csere: Császár Ferenc 2, Tyiskov Mihály 4, Czene Dávid 1
Vezetőedző: Gúnya Péter

Hétméteresek: 3/2 illetve 3/0
Kiállítások: 2 perc, illetve 4 perc

6

Képgaléria