Életmentő készüléket adományozott a férfiválogatott

Saját adományokból lélegeztetőgépet vásárolt a magyar férfiválogatott, amelyet a csapat tagjai csütörtökön adtak át a tatabányai Szent Borbála Kórház Csecsemő- és gyermekosztályának.

- A januári franciaországi világbajnokságon fogant meg bennünk a gondolat, hogy szívesen felajánlanánk rászorulóknak olyan segítséget, amely nem csupán egyszeri alkalmat teremt, hanem tartósan is segíthet betegeken, bajba jutottakon – mondta el Harsányi Gergely, a nemzeti válogatott jobbszélsője. – Miután sikerült összeadnunk egy komolyabb összeget, tájékozódtunk, és egy lélegeztetőgép megvásárlása mellett döntöttünk a fiúkkal. A készülék alkalmas csecsemők és nagyobb gyermeket megsegítésére is, a betegeket nem kell altatni, és a kezelések alatt szinte nem is érzékelik, hogy lélegeztetik őket. Úgy érezzük, ezzel az adománnyal valóban sok gyermeknek tudunk segíteni.


Fotó: MKSZ

A csapat tagjai úgy döntöttek, hogy a megvásárolt lélegeztetőgépet a tatabányai Szent Borbála Kórház Csecsemő- és gyermekosztályának adományozzák. A készüléket csütörtökön adta át Harsányi Gergely, Nagy László, Iváncsik Gergő, Juhász Ádám és Szöllősi Szabolcs Dr. Dombi Péter orvosigazgatónak, Dr. Czelecz Zsuzsanna osztályvezető főorvosnak, Dr. Kocsis Katalin gyermekintenzív osztály vezetőnek és Dr. Békefi Dezső nyugalmazott főorvosnak.

- Nagy örömünkre szolgál, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjainak adományaiból a tatabányai Szent Borbála Kórház gyermekosztálya egy új lélegeztetőgéppel bővül. Nagyon büszkék vagyunk a fiúk kezdeményezésére, reméljük, hogy az adomány révén sok kis betegen lehet majd segíteni a jövőben. Szeretnénk mi magunk is hozzájárulni a nemes adományhoz, és a Magyar Kézilabda Szövetség a lélegeztetőgép folyamatos használatához a kért 15-15 db egyszer használatos eszköz megvásárlásával segítjük az osztályt – hangsúlyozta Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára.