Így elemez videót a legjobb magyar kapus

Mikler Roland, a Telekom Veszprém és a magyar válogatott hálóőre komoly videózással készül mindig az aktuális ellenfélre, most éppen a Zágrábra, amely ellen szombaton játszik a Veszprém a BL nyolcaddöntőjében. A Sport TV Kezeket fel! című műsora bemutatja, hogyan elemez videót Mikler Roland.

Nem véletlen, hogy Mikler Roland bombaformában véd klubcsapatában és a válogatottban is, hiszen már rengeteg nagy csatát megélt, így bőven van tapasztalata az ellenfelekből, ráadásul komoly videóelemzésekkel készül a meccsekre. Ebbe és a szakma rejtelmeibe avatja be a nézőket. Először a szezon legjobb zágrábi góllövőjének, a balátlövő Stipe Mandalinicnek egy Kristianstad elleni átlövését mutatja be. „Ő egy elég intenzív, sokat lövő játékos. Meg tudom nézni azt a köríves mozdulatból, mikor beérkezik középre vagy azon túl, hogy a félpályát, a hetes vonalát támadja-e vagy túlmegy azon, mert nagyon sok lövőre jellemző az, hogy ha túljön a félpályán, akkor előszeretettel visszahúzza a lövést. Ezt is láttuk Mandalinicnél.”

Majd egy olyan hétméteres következett, amit Dobrivoje Markovics lőtt a nyolcaddöntő első meccsén Mikro Alilovicnak. „Nagyon nehéz felkészülni egy hetesből, mert bár Mirko (Alilovic – a szerk.) két méter magas, nála kevesebb hely van arra, hogy elférjen a labda, de mégis kiszolgáltatott helyzetben vagyunk, kijövünk 3,5-4 méterre – kezdett bele már a hétméteres szituáció elemzésébe. Majd arra is válaszolt, mit néz, és mire tud reagálni a kapus a párbaj során. - Szinte eldugja hátrafelé a labdát, az utolsó pillanatban látod meg, amiből gyakorlatilag bármi lehet. Előszeretettel csinálják azt a lövők, hogy eldőlnek a baloldalra, és leteszi jobbra, ami a kapus szempontjából baloldal. Itt most Mirko jobb oldalára lőtte, és ő pont a másik verziót várta, hogy esetleg cselezve lő, mert szereti a bal alsót lőni hetesből. De a hetes egy olyan dolog, aminél az embernek maximum szerencséje lehet.”

A Sport1-en pénteken (03.31.) 20 órától látható Kezeket fel! című műsorában tovább folytatódik a videóelemzés Mikler Rolanddal. Emellett közelebbről megismerhetjük a Telekom Veszprém és a válogatott fiatal tehetségét, Ligetvári Patrikot továbbá José Manuel Sierrát, a MOL-Pick Szeged utóbbi hetekben parádézó kapusát.