Francia vagy lengyel?

Miután tíz góllal, 29:19-re nyert hazai pályán a Telekom Veszprém a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a PPD Zagreb ellen, összesítésben 52:41-es eredménnyel a magyarokra vár a címben említett ellenfelek egyike.


Képgaléria a cikk végén

Mondhatni kiütéses győzelmet aratott a Telekom Veszprém a horvát bajnok ellen. Bár döcögősen indult a hazaiak szekere, a 7. percben még 3:2-re vezettek a vendégek, aztán egy gyors hármas sorozattal megfordították az állást a veszprémiek, majd a 19. percre 9:4-re el is húztak. A zágrábi időkérés sem állította meg Ugaldéék lendületét, a négy-nullás sorozatokat nem tudták hárítani a kemény védekezésükről híres zágrábi csapat. A félidőre hatgólos előnyt sikerült szerezni, 15:9-ről várták a folytatást a felek.

A fordulást követően a zágrábiak mintha vért ittak volna, igyekeztek közelebb kerülni a hazaiakhoz, ám öt gólnál nem tudták kisebbre csökkenteni a differenciát. A 36. percben 17-12-nél időt kért Sabaté mester, ezt követően már nagyobb lendületet vett a csapat. Az 53. percben még duplázott a vendégcsapat (24-18), de a Telekom zsinórban szerzett öt góljával már tíz volt a különbség a két csapat között, így az 58. percben már kiabálhatta is a közönség a kedvenc rigmusát. A végeredményt Pavlovic állította be egy hétméteressel, 29:19-re nyert a Veszprém.

A büntetők egyébként egyik csapatnak sem voltak az erősségei, a hazaiak négy megítélt hétméteresből mindössze egyet tudtak értékesíteni, pedig hárman is (Ilic, Gajic, Marguc) is próbálkozott. A túloldalon Alilovic egyet védett, egyet pedig elijesztett, így Pavlovic és Markovic volt csak eredményes ellene.

Mérkőzéstükör

Javier Sabaté: Erre a mérkőzésre készültünk egész héten, az előző mérkőzés hibáit javítottuk. A védekezésünk és a kapusaink jól szerepelnek, ha így játszanak, könnyebb a támadó szekciónak is. Büszke vagyok a szélsőkre is, góljaink felét, összesen 15 találatot ők szereztek.

Gasper Marguc: Örülök, hogy a védekezésünk jól működött ma, minden gólért meg kellett küzdenie a Zágrábnak és meg tudtuk mutatni, hogy tényleg nyerni szeretni. Később sem engedtük ki, továbbra is nyomtuk a gázt, mindent megtettünk a győzelemért.

Silvio Ivandija: Sok hibával játszottunk, ziccereket hibáztunk és Mirko Alilovic is megnehezítette a dolgunkat.

Ivan Stevanovic: Jó volt a védekezésünk az első félidő elején, de a támadásokban nem jeleskedtünk. Később a védelem is fellazult, így könnyen tudtak a veszprémiek gólokat szerezni.

Telekom Veszprém - PPD Zagreb 29:19 (15:9)

Veszprém, vezette: Vaclav Horacek, Jiri Novotny (csehek)

Veszprém: Mirko Alilovic - Gasper Marguc 5/1, Renato Sulic 2, Nagy László 1, Schuch Timuzsin, Mirsad Terzic, Cristian Ugalde 5, csere: Gulyás Péter, Ivácsik Gergő 1, Momir Ilic 5, Aron Palmarsson 3, Dragan Gajic 4, Andreas Nilsson 2, Lékai Máté 1
Vezetőedző: Javier Sabate

Zagreb: Ivan Stevanovic - Zlatko Horvat 3, David Miklavcic 3, Igor Vori 2, Josip Valcic 1, Stipe Mandalinic, Darko Cingesar 2, csere: Matevz Skok (kapus) 1, Stefan Vujic, Tin Kontrec 1, Luka Sebetic 1, Dobrivoje Markovic 2/1, Leon Susnja, Lovro Jotic, Tonci Valcic, Domagoj Pavlovic 3/1
Vezetőedző: Silvio Ivandija

Hétméteresek: 4/1, illetve 4/2
Kiállítások: 8 perc, illetve 4 perc

6

Képgaléria