Bátran jöttek a gyöngyösiek

Kis túlzással egy félidőn át vezetett a B. Braun Gyöngyös a Telekom Veszprém otthonában, a hazaiak a 26. percben tudták csak megszerezni a vezetést.


Képgaléria a cikk végén

Az első félidő támadásai rendkívül nyögve nyelősen indultak a Bajnokok Ligájában legjobb nyolc közé jutott csapatnak, igaz, a Zágráb ellen pályára lépett játékosokból a Gyöngyös ellen senki nem játszott. A főleg fiatalokkal és eddig kevesebb lehetőséget kapott veszprémiekkel felálló hazaiak a 9. percben szerezték első góljukat, és a keményen védekező vendégek a 26. percig tudták őrizni addig megszerzett egy-két gólos előnyüket. A félidőben már a Telekom javára billent két góllal a mérleg, 12:10-ről folytatták a mérkőzést a felek.

A második játékrész már nem okozott akkora meglepetést, a bakonyiak védekezése ugyan nehezen állt össze, de Mikler Roland megtett minden tőle telhetőt, jól őrizte a hazaiak kapuját. A bátran játszó gyöngyösiek végül egyáltalán nem csúfost, de vereséget szenvedtek, 28:23-ra nyert a címvédő.

Mérkőzéstükör

Nigrinyi Tibor: Elégedettek lehetünk a mérkőzéssel. Jó volt, hogy egy igazán jó csapat otthonába el tudtunk látogatni, tudtuk gyakorolni a taktikát. Küzdenünk kellet, hogy ne maradjunk le. Igyekeztünk kihasználni a lehetőséget.

Rózsavölgyi Gergő: Minden csapatnak élmény itt játszani, óriási élmény visszatérni ellenfélként. Amit elterveztünk, azt megvalósítottunk, támadás döcögött kicsit.

Javier Sabaté: Jó mérkőzést játszottunk, a győzelem volt a cél, ez sikerült, és hogy a játékosok pihenni tudjanak. Szerettem volna játékidőt adni a fiatal játékosoknak, végig legalább négy a pályán volt. Sokat kell ég tanulni, de ha nem játszanak, akkor lehetetlen. Nagyon jól játszott Ubornyák, jól dolgozik, alázatos, szerintem ma ő volt a legjobb.

Ubornyák Dávid: Megnehezítette a dolgunkat a Gyöngyös, kemény védekezéssel találtuk magunkat szembe. Próbáltuk megvalósítani, amit az edző kért tőlünk, örülök, hogy tudtam sáncolni. Dolgozok tovább, hogy egyre több lehetőséget kapjak a csapatban.

Telekom Veszprém - B.Braun Gyöngyös 28:23 (12:10)

Veszprém, vezette: Sándor L., Szikszay Cs.

Veszprém: Mikler Roland - Szakály Benedek 4, Ancsin Gábor 1, Blaz Blagotinsek 6, Mirko Milasevic 2/2, Szita Zoltán 2, Iváncsik Gergő 2, csere: Marko Kopljar 1, Molnár Balázs 1, Szeitl Erik, Ubornyák Dávid 3, Ligetvári Patrik 5, Tóth Attila 1
Vezetőedző: Javier Sabate

Gyöngyös: Rózsavölgyi Gergő - Országh Ádám 4, Tomas Reznicek 1, Lubomir Duris 1, Hegedűs Márk 2, Kovacsics Péter 3/1, Matej Mikita 2, csere: Holló Márk (kapus), Urbán Egon 2, Keresztes Péter 1, Vladan Loncar 3, Malandrin Oliveira 2, Juhász Károly 1/1, Jóga Norbert Dávid, Tóth Gergő, Miralem Becirovic 1
Vezetőedző: Nigrinyi Tibor

Hétméteresek: 2/2, illetve 2/2
Kiállítások: 4 perc, illetve 4 p

6

Képgaléria